dijous, 11 d’octubre del 2007

12 D´OCTUBRE: L´ESPOLI CONTINUA




Resolució del Comitè Executiu.
Barcelona, a 10 d'octubre de 2007

Un cop més, els/les comunistes ens manifestem per denunciar un dels episodis més sagnants de la història de la humanitat, iniciat per l’imperi espanyol. Sota la creu i l’espasa es va esclavitzar i colonitzar a tot el poble indígena americà i les seves terres per tal de treure’n profit (ex extracció d’or, minerals, canya de sucre, cacau, etc) per a seguir mantenint una guerra de religió de caràcter imperialista a Flandes i a altres llocs d’Europa. Degut a l’extermini massiu dels indígenes, els colonitzadors espanyols, portuguesos i anglesos van exportar mà d’obra esclava provinent d’Àfrica per a seguir explotant els recursos del nou continent descobert.

Avui dia, 515 anys després, podem dir que l’espoli i explotació segueix en aquelles terres. Independentment que aquests països es diguin o semblin independents, cal dir que en realitat no tenen una real sobirania (ex. Exceptuant la Cuba socialista i progressivament la nova Veneçuela Bolivariana, i els indígenes a Bolívia i Equador) en la mesura que els descendents d’aquells indígenes i dels esclaus africans no tenen control de les seves matèries primeres, ni de les indústries ni de les terres. Segueix essent la minoria blanca, és a dir els descendents dels colonitzadors, els qui tenen tot el poder supeditat als interessos de l’imperialista i de les multinacionals (Ex. l’espanyola Repsol, Endesa, Banc Santander…).

Cal veure que mentre tinguem capitalisme i imperialisme tindrem el que anomenaven els feixistes espanyols “la Hispanidad, el 12 de Octubre”. Ara els partits del sistema li volen donar una altra imatge més paternal, però igualment falsa, al paper de la conquesta espanyola que segueix tenint un important paper en el control econòmic d’aquells països. I com en tot procés de lluita de classes i dels pobles, cal veure que els colonitzadors espanyols i europeus d´aquella època com a continuadors als que fan d´esquadrons de la mort a Colòmbia, Brasil…són hereus directes dels genocides Pinochet, Videla, Bush, Franco, … Hem de veure el patiment dels indígenes americans com la continuació del que passa a Palestina, l´Iraq, els inmigrants que moren en l’intent de cercar una vida digna als països espoliadors occidentals (Ex. “espaldas mojadas” de Mèxic, les pasteres africanes…). Cal veure els exemples de resistència dels guerrillers de las FARC de Colòmbia, del Moviment dels sense terra del Brasil, dels “piqueteros” argentins, del poble Mapuche, dels Zapatistes de Txiapes, de l´exemple de la Revolució Cubana, dels nous governs bolivarians a Veneçuela, Ecuador i Bolívia, etc, com la continuació de la lluita anticolonial d´aquells pobladors “descoberts” pels imperialistes occidentals.

A l’Estat Espanyol i en concret a Catalunya assistim a un procés de reconstrucció del feixisme. Diverses forces ultradretanes envalentonades estan procedint a l’atac de seus polítiques d’esquerres, de moviments socials i als immigrants amb total impunitat. Són precisament els dirigents burgesos els qui utilitzen als elements més reaccionaris de la societat contra aquells que qüestionen el capitalisme. Tracten d´intimidar als qui treballem per una alternativa al sistema. Els qui lluitem per la transformació de la societat hem de tenir molt clar que el feixisme és la sortida natural del capitalisme en moments de crisi. La història ens demostra que el nazifeixisme de Hitler; Franco, Mussolini neix per voluntat de la burgesia en el moments que les organitzacions revolucionàries i populars tenen possibilitat de prendre el poder.

Per finalitzar, els PCPC demanem una reflexió, cal aglutinar a totes les forces antiimperialistes mundials per lluitar contra el capitalisme que sols té com a objectiu acumular capital en base a l´explotació i el patiment humà. Avui dia això es pot concretar dient:

NO A LES GUERRES IMPERIALISTES.

NO A LA CONSTITUCIÓ EUROPEA. NO AL ALCA (Tractat econòmic impulsat pels EEUU per seguir dominant el mercat del continent).

NO AL PLAN COLÒMBIA (El mateix però a nivell militar).

CONTRA LES AGRESSIONS FEIXISTES, PROU IMPUNITAT.

PER UN FRONT ANTICAPITALISTA I ANTIIMPERIALISTA.