dilluns, 11 d’octubre del 2010

12 D´OCTUBRE: RES A CELEBRAR

El proper dimarts 12 d´octubre, les i els comunistes ens manifestarem novament per denunciar un dels episodis més sagnants de la història de la humanitat, iniciat per l´imperi espanyol. Reivindiquem que “ el día de la hispanidad” sigui substituit pel “ Dia de la Resistència Indígena “.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català (JCPC) reivindiquem el dret dels pobles d´Amèrica que lluiten per fer possible la seva plena independència i sobirania. Un d´aquests instruments per aconseguir la transformació social és el projecte de l´ALBA (Alternativa Bolivariana para las Amèricas), la qual està formada per països com Cuba, Veneçuela, Equador, Bolívia, Nicaràgua i els països del Caricom (Antigua i Barbuda, Dominica, San Vicente i las Granadinas). L´ALBA és una plataforma d´integració que neix a l´Havana l´any 2004 amb el compromís de lluita contra la pobresa i l´exclusió social en contraposició a l´ALCA (Tractat de Lliure Comerç) impulsat per EEUU i altres països llatinoamericans que fomenten l´espoli dels pobles i de les seves reserves naturals. Les oligarquies llatinoamericanes, hereves dels imperialistes espanyols i europeus, han llençat histèriques campanyes contra els països de l´ALBA perquè aquesta, mitjançant les nacionalitzacions, preserva els beneficis de l´extracció del petroli, gas i altres minerals a favor dels drets dels pobles (dret a la salut, educació, vivenda, defensa del medi ambient..).

El cop d´estat produït l´any passat contra Honduras, cal intepretar-lo com un atac a l´ALBA, doncs el president enderrocat, Manuel Zelaya, va apostar per a que el seu país fos membre de l´ALBA. El president actual Porfirio Lobo, recolzat pels oligarques, els militars i pels EEUU, va prendre com a primera mesura el treure a Honduras de l´ALBA i sotmetre-la a l´ALCA. El fallit intent de cop d´estat a l´Equador, succeït fa dues setmanes, tenia l´objectiu d´assassinar al seu president, Rafael Correa, i trencar amb l´ALBA. Tots els països de l´ALBA estant en perill de desestabilització per part de les forces feixistes i reaccionàries que pretenen aturar tot el procés democràtic i de transformació social a favor de les classes més humils que inclouen les comunitats indígenes.

Denunciem als EEUU que en els seus 200 anys d´existència han provocat més de 70 cops d´estat i agressions a l´Amèrica Llatina (recordem les criminals dictadures de Xile i Argentina que van causar el terror i milers de morts). Tanmateix no podem oblidar el paper de complicitat de la Unió Europea que ha demostrat que darrera de la falsa defensa que pregona de la democràcia, sols hi ha que pur instint depredador de les riqueses naturals per tal de salvaguardar el sistema capitalista, a l´igual que els seus avantpassats que van fer rierols de sang per arravatar l´or, la plata i altres riqueses naturals als pobles indígenes.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i els Joves Comunistes del Poble Català (JCPC) denunciem als partits espanyols i catalans que han coincidit en els següents temes:

1) En permetre que es donessin milers de milions d´euros per “ salvar als bancs de la crisi “, quan aquests ha estat els principals responsables de l´origen d´aquesta. La xifra creixent dels 5 milions d´aturats demostra la voluntat dels partits del sistema de fer pagar els plats trencats de la crisi a la classe treballadora i altres sectors populars. La Vaga General del propassat 29 de Setembre ha estat una demostració de la força de la classe obrera que ha estat capaç de paralitzar gran part de la producció i del pais. Ara cal seguir treballant i organitzar-se en els Comitès d´Unitat Obrera (CUOs) i anar preparant la resistència i l´ofensiva mobilitzadora sostinguda davant les noves agressions que preparen els gestors del sistema (Reforma de les pensions, retalls salarials, acomiadaments, noves privatitzacions..).

2) En tolerar una corrupció generalitzada en tot el país. Els escàndols Millet, Camps, etc són molt greus, però cal tenir en compte que hi ha milers de casos que mai sortiran a la llum. Estan tots emmerdats perquè tots defensen el sistema capitalista. Aquí el que interessa a la classe política del sistema és seguir enganyant i explotant a la classe treballadora per a que aquesta no prengui consciència que el sistema capitalista per la seva pròpia essència és corrupte i criminal.

3) En aprovar una llei d´estrangeria que criminaliza als immigrants i institucionalitza el racisme a nivell d´estatal.



PER DRET A L´AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES !


EL PROBLEMA ÉS EL SISTEMA. LA SOLUCIÓ ÉS LA REVOLUCIÓ !


SOCIALISME O BÀRBARIE !



MANIFESTACIÓ DIMARTS 12 D´OCTUBRE : PLAÇA CATALUNYA 17 H. BARCELONA

ACTE POLÍTIC. 11 H. CASAL REPUBLICÀ CARGOL ROIG. c/Emili Pujol, 7 . baixos. LLEIDA