dijous, 16 de juny del 2011

Resolució davant el nou muntatge policial

Igual que ja van fer amb el PCPC a Catalunya, els aparells repressius de l'estat organitzen un altre muntatge contra el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE), el nostre Partit germà, i contra els Col·lectius de Joves Comunistes (CJC-CMC).

La persecució contra els comunistes a l'estat espanyol fa un salt qualitatiu amb la detenció de cinc militants del PCPE i dels CJC, un d'ells membre del Comitè Central del PCPE.

La maniobra de la policia llança una acusació de terrorisme contra aquests membres del Partit per, suposadament, haver llançat uns còctels molotov el dia 15 de gener en un poble d'Astúries, i han posat als militants detinguts a disposició de l'Audiència Nacional, hereva i homòloga del Tribunal d'Ordre Públic (TOP) de la dictadura franquista.

Aquestes acusacions de la policia de Rubalcaba no tenen la més elemental base de veracitat, ja que són actuacions que no es corresponen amb la línia política de lluita de masses del PCPE ni del PCPC, expressada en els seus documents teòrics i en les seves pròpies pràctiques polítiques.

Només és en el context de l'agudització de la lluita de classes, amb les creixents dificultats del capitalisme espanyol per afrontar la seva profunda crisi estructural, i la por al bloc de poder a l'ascens de les lluites obreres i populars buscant una sortida socialista i comunista, com es pot comprendre que es procedeixi a aquesta basta maniobra per intentar allunyar l'organització del suport de les masses obreres.

Els serveis secrets van organitzar tot tipus de maniobres durant la dictadura feixista, avui -en el context de la lluita de classes contra el comunisme que es desenvolupa en el marc de la UE-, el capital recorre a nous mètodes per intentar frenar l'ascens de l'organització dels comunistes a l'estat espanyol. I així, no és casualitat que aquestes detencions es produeixin just en un dels moments on el PCPE va obtenir representació en les passades eleccions municipals, a l'Ajuntament de Carreño i quan, en altres llocs, surten senyals encara tímides en el moviment dels "indignats", albirant consciència organitzativa. A Catalunya creant dificultats als representants de la plutocràcia al Parlament burgès.

El Comitè Executiu del PCPC denúncia aquest muntatge policial, que té antecedents d'un altre judici a tres dels seus militants que està pendent a Barcelona per al pròxim 1 de desembre, on també s'aboquen falses acusacions contra els tres esmentats militants de l'organització. Aquesta situació ha estat denunciada a nivell internacional, i fins i tot presentada una interpel·lació al Parlament Europeu pel Partit Comunista de Grècia (KKE).

El Comitè Executiu del PCPC manifesta amb tota fermesa que no es deixarà fer xantatge pels aparells repressius de l'estat, amb aquestes, ni amb altres maniobres que es puguin realitzar contra la seva activitat política i contra els seus militants.

El Comitè Executiu del PCPC exigeix la immediata posada en llibertat sense càrrecs dels militants comunistes arrestats a Astúries, i el sobreseïment dels tres camarades de Catalunya, així com d'altres que ho hagin estat pel sol fet de pertànyer a l'esquerra antisistema. Igualment, el mateix que el PCPE, exigeix una immediata investigació dels que hagin participat en la preparació d'aquesta descarada maniobra i la depuració dels responsables dels aparells de l'estat que l'han organitzat.

El Comitè Executiu del PCPC crida a totes les organitzacions obreres i populars, a simpatitzants i amics / es, a donar suport a aquestes denúncies ia participar en les mobilitzacions que s'organitzaran immediatament en solidaritat amb els camarades detinguts i pendents de judici, i en denúncia d'aquesta actuació dels aparells de l'estat.

Barcelona, 15 de juny de 2011

COMITÈ EXECUTIU DEL PCPC
COMITÈ NACIONAL DELS CJC/JCPC