dimecres, 6 de juliol del 2011

[CJC/JCPC] 75è aniversari del 18 de Juliol, la lluita continua

La lluita dels pobles mai és una senzilla línia recta, sol ser en canvi un camí sinuós, fruit d'un procés fatigós, dur i complex.

La II República tenia com a fi el realitzar les tasques democràtiques, fou el marc on es van donar innombrables avanços en les posicions populars. A dia d'avui molts ens sentim profundament inspirats per aquesta etapa històrica.

No obstant això, els avanços populars aviat varen creuar la línia d’allò que l’oligarquia, els grans terratinents, l'església i els sectors més reaccionaris de l'exèrcit consideraven raonable. Aquests elements van ser els que van perpetrar l'intent de cop militar dels contingents feixistes, el fatídic dia del 18 de Juliol de 1936. Pel que sembla, per a ells, s'havia arribat massa lluny.


Pels CJC-Joves Comunistes del Poble Català és remarcable que el 18 de Juliol no és només el dia en que els feixistes inicien la seva despietada ofensiva contra les forces progressistes, democràtiques, legals i legítimes de la II República. No és tant sols l'intent de la reacció de mantenir els seus privilegis de la manera més brutal. Perquè també és el dia del seu revers, l'heroica defensa antifeixista dels pobles de l'Estat Espanyol, l'inici de la gloriosa Guerra nacional i revolucionària.

Perquè el cop militar va ser fallit, no va poder doblegar la voluntat popular. L'oligarquia va requerir d'encara més: nodrir-se d'un exèrcit professional adobat per les sagnants guerres a l’Àfrica, comptar amb la traïció d'aquells que havien de defensar al poble, van tenir també el suport dels països feixistes, van utilitzar les més modernes tècniques de terror i a més es van beneficiar de l'abandó a la seva sort de la República per part de les altres potències mundials a excepció de la URSS. L'oligarquia a més va necessitar d'anys de guerra oberta contra el poble, de 36 anys de dictadura feixista però encara així no es va doblegar a la voluntat emancipadora dels pobles. 

El que destruí la força popular fou la confusió, la pèrdua de referents i el ball de màscares de l'oligarquia, amb les seves maquinacions i enganys. Els CJC-JCPC entenem que la Transició no va ser més que la transformació formal del domini de l'oligarquia. 

Després de Franco, va venir el seu hereu, el Borbó i el règim monàrquic que, sota noves formes, van regenerar el nou bloc de poder hegemònic.

Pels CJC-Joves Comunistes del Poble Català, l'Estat espanyol, en tant que monarquia democràtica, és una falsa democràcia que vetlla només per la dominació dictatorial dels explotadors, els patrons, els banquers, l'oligarquia; la dictadura del capital.

Des del 18 de Julio de 1936 fins al dia d'avui, durant 75 anys de lluita, els pobles de l'Estat espanyol han estat immersos en una llarga lluita contra el feixisme, els seus hereus i qualsevol forma de dominació de la burgesia.

La joventut ha jugat i juga en aquesta lluita un paper d'importància cabdal. No hi ha hagut lluita victoriosa dels pobles i de la classe treballadora que no hagi comptat amb la vitalitat i l’empeny de la joventut. Aquesta joventut que ja no es resigna més, aquesta joventut que està en lluita i ja no pararà fins a aconseguir el seu complet alliberament, aconseguir la seva pròpia emancipació i la de la classe treballadora.

Aquesta joventut és quelcom imparable, conscient del seu present, conscient de la injustícia que li respira en el clatell i l’engoleix. Si no fem front a aquest sistema capitalista, sigui quina sigui la forma política que adopti, ens quedarem sense futur.

Aquesta joventut ha d'organitzar-se entre els destacaments més avançats, destacaments dels quals els CJC-JCPC formem part. La joventut ha de conèixer la seva realitat per poder canviar-la, però no podem comprendre el nostre present sense conèixer el nostre passat.

Els CJC-JCPC tenim clar que hem de saber d'on venim per saber on anem. Els CJC-Joves Comunistes del Poble Català, com a destacament revolucionari, som una joventut en lluita, una joventut que és conscient del futur que li toca conquerir, un futur d'igualtat i d'emancipació. Els CJC-JCPC, juntament amb el PCPE i el PCPC, lluitem per una societat més justa, pel projecte de la conquesta del poder de la classe treballadora, pel socialisme.

Els CJC-JCPC sabem que la joventut ha de conèixer el seu passat per conquerir el seu futur. Hem de rendir un just homenatge als nostres heroics referents, referents com la JSU, gloriós exemple d'unitat a l'Estat espanyol, hem de retre homenatge als lluitadors antifeixistes, hem de denunciar el sistema polític actual hereu del feixista Franco. Els CJC-Joves Comunistes del Poble Català, amb la joventut treballadora, hem de redoblar esforços per lluitar pel socialisme i el comunisme.

Per això els CJC-Joves Comunistes del Poble Català celebrem el 18 de Juliol, dia de la defensa antifeixista.

EL 18 DE JULIOL, DIA DE LA DEFENSA ANTIFEIXISTA!

VISCA LA LLUITA DE LA JOVENTUT I DE LA CLASSE OBRERA!

PER LA REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL!