diumenge, 17 de juliol del 2011

La repressió no aturarà el sindicalisme de classe

Absolució immediata per Saturnino Mercader i Josep Garganté! La repressió no aturarà el sindicalisme de classe!
 
Un cop més la maquinària repressiva de l’Estat burgès es posa en marxa per reprimir els sectors més combatius de la classe treballadora i popular. Com va succeir a Barcelona, Astúries, Andalusia i tants altres llocs recentment, amb el suport de la premsa, el legislatiu i el poder judicial, el capitalisme respon amb brutalitat i cinisme a aquells que opten per enfrontar-s’hi.

Aquest cop són els companys Mercader i Garganté, represaliats ja en diverses ocasions per la seva lluita i denúncia de les pràctiques laborals de la empresa suposadament pública TMB. A més, Garganté i Mercader van tenir un destacat paper en la lluita dels treballadors de les línies d’autobús de TMB pels dos dies de descans setmanal ara fa uns tres anys.
 A pesar dels innumerables obstacles que van trobar els treballadors –passant per xantatges a la ciutadania, falses denúncies, expedients, agressions policials, etc- la direcció de TMB no va poder amb el conjunt dels conductors de Bus que van aconseguir els seus objectius, de manera assembleària i autoorganitzada, arrossegant la simpatia i suport de la ciutadania en una llarga i decidida lluita col·lectiva per uns drets bàsics: els descansos necessaris sense perdre sou.
Les pràctiques mafioses de la empresa TMB -entre d’altres fets provats- van ser la intimidació i provocació (mobbing) als conductors d’autobús per part dels comandaments (superiors), per tal que aquests conductors reaccionessin instintivament i cometessin alguna infracció greu per desacatament d’ordres o incompliment de reglament. Això –que està enregistrat- fou denunciat pels companys en roda de premsa.

El sistema i amb ells els seus gestors no perdonen. La Sra. Escarp, màxima responsable de TMB fins que CiU la rellevi del seu lloc imminentment, ha aconseguit la complicitat de la Fiscalia per jutjar als companys tot demanant presó per ells de 18 mesos, 18 mesos de multa (12 € diaris) i suspensió de feina i sou durant 4 mesos, a més d’obrir via penal per atemptat a l’honor a la direcció de l’empresa. Tot per mostrar la realitat d’una empresa que ja fa massa temps que es comporta de manera mafiosa, insolidària, explotadora, opressora i xulesca amb usuaris, treballadors i opinió pública.

Una empresa que no només reprimeix durant els conflictes laborals, sinó que es permet el luxe, tot i haver perdut la batalla dels 2 dies, de reprimir amb caràcter retroactiu de manera venjativa. Una empresa –TMB- que acumula expedients un darrera l’altre per agressions a usuaris, multes fraudulentes, tractes vexatoris, i que ni tan sols es capaç de en èpoques de crisi, abaixar els preus dels bitllets ni fer un passi gratuït pels aturats.

De quin dret a l’honor parlem, Srs. de TMB?

TMB EXPLOTADORS I OPRESSORS!
SOLIDARITAT ACTIVA AMB ELS COMPANYS!
 
Cté. Executiu del Partit comunista del Poble de Catalunya
Barcelona, 13 de juliol de 2011