dimecres, 23 de novembre del 2011

Davant els nous atacs a la classe obrera anunciats per Artur Mas

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), davant les mesures anunciades per Artur Mas contra la classe obrera catalana, manifesta el seu frontal rebuig. Totes i cadascuna de les mesures anunciades representen un atac als drets i els interessos del poble català, destinats única i exclusivament a entregar milers de milions d’euros al sector privat a costa de la classe treballadora.

Aquesta brutal agressió es concreta en:

a) La supressió d’una paga extra als treballadors i treballadores públics, el que representa la reducció de més d’un 8% del salari a sumar a l’anterior 5%. A més amenaça amb l’acomiadament de treballadors i treballadores interins.

b) El copagament a la sanitat pública amb el que cínicament anomena “tiquet sanitari”.

c) L’augment de les taxes a la universitat pública.

d) Un augment del cànon de l’aigua.

e) Augment del cost del transport públic.

f) Noves privatitzacions, cedint la gestió de serveis públics al sector privat i amb vendes de patrimoni públic.

g) Augment de la taxa sobre els carburants.


La totalitat d’aquestes mesures van dirigides contra la classe obrera, i segons les seves pròpies valoracions, estalviant 1.000 milions d’euros, que directa o indirectament seran entregats al sector financer i a l’oligarquia.

Aquesta transferència de capitals al grapat de famílies que controlen Catalunya és presentat com un ajustament per reduir el deute públic, però en cap moment es planteja el retorn dels capitals públics destinats al sistema financer, ni de les multimilionàries subvencions al sector privat.


Cap d’aquestes mesures és acceptable per la classe obrera, no podem acceptar que es segueixi robant el patrimoni públic, no podem tolerar que es segueixi empobrint àmplies capes de la població, no podem permetre que la salut i l’educació es limitin i es converteixin en un negoci, no podem consentir l’encariment de serveis públics.

Davant aquests atacs l’únic camí és la lluita i la mobilització sostinguda. Pretenen justificar aquestes criminals mesures dient-nos que son la única opció, fent crides a la responsabilitat i al sacrifici. Però només paguem els treballadors i treballadores, som els treballadors i treballadores els que sacrifiquem l’educació dels nostres joves, la salut dels nostres infants i els nostres grans, som la classe obrera la que cada cop treballa més per menys, és el poble l’expulsat de les seves cases, mentre, l’oligarquia s’omple les butxaques amb les privatitzacions, les retallades laborals i l’explotació de la classe obrera.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya exigeix:

1. La restitució del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores del sector públic.

2. La retirada de la proposta de copagament, la retirada de les retallades al sistema sanitari públic. El retorn al sector públic de la totalitat de serveis privatitzats a la sanitat pública, ja sigui en la seva gestió com a les subcontractes.

3. Universitat pública gratuïta i de qualitat.

4. Retirada del cànon de l’aigua. Retorn sense indemnització al sector públic de les empreses de subministrament d’aigua.

5. Transport públic gratuït per aturats i aturades, pensionistes i estudiants, baixada de tarifes de transport a nivells de l’any 1995.

6. Ni una privatització més, cal aturar el saqueig del patrimoni públic.


Aquest conjunt de mesures només es podran aturar amb un moviment ampli de caràcter polític, sindical, associatiu i popular, capaç de construir un Front Obrer i Popular que aglutini el conjunt de lluites de la classe obrera.

Aquests atacs s’han de traduir en una contundent resposta de la classe, les vagues al sector públic, les vagues estudiantils, les mobilitzacions veïnals contra els impostos abusius han de confluir en una vaga general i en una mobilització popular sostinguda.

El PCPC considera que la confluència de lluites, organitzacions i moviments populars és imprescindible per fer front aquesta ofensiva de la burgesia. Una confluència que situï a la classe obrera en una situació de força que permeti orientar les lluites més enllà de la conjuntura, en el combat contra la Unió Europea i la OTAN, cap a la superació del capitalisme i la construcció del socialisme.

Cap nou sacrifici de la classe obrera per salvar el capitalisme!
Pel Front Obrer i Popular!

Comitè Executiu
Barcelona 22 de nombre de 2011