dimecres, 11 de gener del 2012

Crida a la solidaritat amb els treballadors de l'acer grecs

La Federació Sindical Mundial fa una crida a totes les organitzacions sindicals del món per expressar la seva solidaritat militant amb la dura i ferma lluita dels 400 treballadors grecs de la indústria de l'acer “Helleniki Halivourgia”, que romanen en vaga des de fa 70 dies, malgrat els xantatges i acomiadaments dels propietaris capitalistes.

La lluita d'aquests treballadors de l'acer grecs no és només una lluita pels seus drets laborals i pel bé de les seves famílies; la seva lluita no és només pel bé dels 750 obrers que treballen en la mateixa empresa. És una lluita de tota la classe obrera grega contra una nova barbàrie produïda per l'atac antiobrer que va començar en aquesta companyia, en nom de tota la burgesia, i que pretén imposar als treballadors una jornada laboral de 5 hores amb un sou de 500 € al mes, un sou de gana per a un treballador grec.

Els 400 treballadors de l'acer han dut a terme una lluita que va començar el 31 d'Octubre, quan el propietari de l'empresa va exigir, sota l'amenaça de 18 acomiadaments, l'acceptació dels nous salaris i hores de treball, o bé l'acomiadament de 180 treballadors.

Des del moment en el qual va començar aquest atac, el Front Militant de tots els Treballadors (PAME) va estar al costat dels obrers i va organitzar una àmplia xarxa de solidaritat sense precedents duta a terme per organitzacions sindicals, de camperols, de dones, d'organitzacions juvenils i d'estudiants, de treballadors i d'altres sectors populars amb vagues solidàries, manifestacions i altres tipus d'iniciatives.

La Federació Sindical Mundial exigeix la fi d'aquest brutal atac antiobrer i l'immediat compliment dels drets dels treballadors del metall:

- L'admissió dels 50 treballadors que han estat acomiadats fins al dia d'avui

- Jornada laboral de 8 hores al dia, sense jornada partida, sense flexiseguretat.

- Aturar qualsevol intent de reducció de salaris.

Fem una crida a totes les organitzacions sindicals del món perquè organitzin mobilitzacions enfront de les ambaixades i consolats grecs, en solidaritat amb la lluita dels treballadors de “Helleniki Halivourgia”.

Els missatges de solidaritat i protesta poden ser enviats a les següents adreces:

FSM: international@wftucentral.org

PAME: international@pamehellas.gr 

Ministeri grec de treball: info@ypakp.gr

El Secretariat