dilluns, 23 de gener del 2012

Nou Comitè Intercomarcal del PCPC a Ponent

Avui 22 de Gener s´ha constituit el nou Comitè Intercomarcal del Partit Comunista del Poble de Catalunya de les Terres de Lleida encapçalat per Josep Maria Baró i París, que ha estat escollit com a nou responsable polític del PCPC. Baró, que fins ara havia estat responsable d´organització del PCPC a Ponent, tindrà la missió de desenvolupar l´activitat del partit en l´actual fase de crisi estructural del sistema capitalista que es troba en plena fase de descomposició. 

Baró pren el relleu al veterà combatent republicà Rodrigo Moreno, que havia assumit la responsabilitat provisionalment per un any per motius de reorganització del PCPC. En l´acte de relleu ha estat present Miguel Guerrero, Secretari General del PCPC i Sisco García, membre del Comitè Executiu del PCPC i membre del Comitè Central del PCPE. 

Les responsabilitats d´organització, finances, agitació-premsa-propaganda, política municipal, etc seran exercides per altres membres de l´organització. 

ANÀLISI DE LA SITUACIÓ ACTUAL

En aquesta reunió s´ha fet un anàlisi sobre la situació política actual caracteritzada per una crisi estructural del sistema capitalista que ha posat en el punt de mira a la clase treballadora i a les clases populars per tal que com a víctimes paguin els plats trencats de la mateixa. La classe política institucional, ja sigui la dreta governant del PP-CiU com les forces reformistes del capital ara a l´oposició, representen a les diverses faccions del sistema i en aquest sentit són alumnes obedients a l´hora d´aplicar les receptes que els hi marqui la Unió Europea, el FMI, Banc Mundial...

Davant d´això el PCPC treballa per enfortir-se i així poder influir en la necessitat d´impulsar un ampli moviment republicà antiimperialista i anticapitalista que pugui ser un referent de classe i d´aquesta forma poder visualitzar en un futur l´opció dels pobles: el Socialisme. 

El PCPC intensificarà la seva feina ideològica i agitativa per tal de desenmascarar als reformistes que intenten enganyar a la majoria social que pateix les retallades socials i l´eliminació de l´estat del benestar de que el sistema capitalista és reformable i humanitzable. Els i les comunistes del PCPC creiem en canvi que la única sortida digna per a la classe treballadora i les classes populars és el socialisme

Partit Comunista del Poble de Catalunya - Ponent