dijous, 23 de febrer del 2012

CJC/JCPC davant la convocatòria de la Vaga Universitària del 29F


Dia a dia veiem com, de la mà del nacionalisme capitalista de CiU, s’està clavant probablement l’última estocada a la ja debilitada Universitat Pública catalana. Les retallades que aquest impulsa, com a braç executor de la lluita acarnissada en defensa dels interessos de la burgesia també en el si de la universitat, atempten de manera flagrant contra els drets legítims i inalienables de treballadors i estudiants.

Les universitats catalanes, o més concretament els seus treballadors i estudiants, es troben completament ofegats per aquesta situació insostenible, havent d’assumir la feixuga càrrega d’una crisi que per a res els pertoca assumir. Ho veiem plasmat amb la substancial retallada de sou dels nostres professors, amb importants acomiadaments d’aquests així com del Personal d’Administració i Serveis. No és menys contundent la repercussió d’aquestes mesures per als estudiants, amb la precarització de la docència, materialitzada aquesta amb la substancial desaparició d’oferta acadèmica, massificació a les aules, taxes abusives, graus impagables i un llarg etcètera que patim dia a dia els estudiants.

Els CJC/Joves Comunistes del Poble Català, ens hem oposat frontalment des de sempre a la privatització de les nostres universitats: ho férem amb la implantació de Bolonya, així com ho fem també ara front l’Estratègia Universitat 2015, de la mateixa manera que ens oposem a l’agressió que pateixen treballadors i professors en un context de crisi del capital agonitzant. La universitat no ha de ser un apèndix del mercat capitalista de la qual en puguin extreure rèdit econòmic una sèrie de sangoneres implacables (tant de l’àmbit públic com del privat). Mentre la Universitat Pública se’n va a n’orris i s’acomiada a treballadors i professors, els lladres de sempre (com l’empresa privada parasitària que es lucra dels nostres recursos i investigacions o els alts càrrecs del Consell de Govern i demés endollats escollits a dit que conten amb sous estratosfèrics) ens enfonsen en l’agonia i la desesperació.

És per això que els CJC/Joves Comunistes del Poble Català ens veiem en disposició de recolzar la Vaga convocada per la PUDUP (en tant que representant legítima dels estudiants) per al proper 29 de febrer. Doncs sense lluita no hi ha universitat pública, i sense universitat no hi ha futur per a aquest país ni sobretot per les seves classes obreres i populars.


29 F i 1M (UAB) : Ningú a les aules!

Ens toquen a un, ens toquen a tots.

Treballadors i estudiants, units i endavant!


CJC/Joves Comunistes del Poble Català