dilluns, 20 de febrer del 2012

Clam popular contra la reforma laboral i el pacte social

Els carrers de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa s'han convertit aquest diumenge al matí en un clam contra la reforma laboral i el pacte social, en les quals han participat desenes de milers de persones, en una convocatòria massiva com feia temps no es veia al Principat.

A Barcelona, la manifestació oficial ha omplert de gom a gom (de fet, més de la meitat del tram ocupava les voreres) el Passeig de Gràcia, en el tram que uneix els Jardinets de Gràcia i la confluència amb la Gran Via.

Més enllà dels sindicats majoritaris, s'hi han sumat grups de treballadors, com els de TMB, Piaggio, AENA o Panrico, totes quatre en lluita, o el sindicat de Tècnics Audiovisuals, treballadores d'Universitats i Ensenyament, així com també és de destacar la presència d'assemblees de barris.

L'emmudiment generalitzat de bona part de la manifestació feia destacar especialment el bloc comunista del Partit Comunista del Poble de Catalunya i dels CJC/Joves Comunistes del Poble Català, que van cridar consignes durant tota la marxa, aplegant més gent que es sumava mica en mica. El bloc va acabar amb l'himne de la Jove Guàrdia, i visques al Partit i Joventut comunista, amb un emotiu aplaudiment de desenes de persones que envoltaven el bloc en aquell moment.

A Tarragona, més de 5.000 persones han recorregut la Rambla de la ciutat fins a arribar a la Balconada del Mediterrani, on ha conclòs davant la seu de la Subdelegació del Govern, llegit el manifest de la protesta, igual que en altres ciutats de Catalunya i de la resta d'Espanya. A Tortosa la manifestació contra la reforma a aplegat a unes 2,000 persones.

A Lleida la manifestació de protesta contra la reforma laboral ha reunit a uns 2.500 manifestants, que han recorregut els carrers del centre de la ciutat entre la plaça Ricard Viñes, punt de sortida, i la plaça de la Pau, on es troba la Subdelegació del Govern

Girona, en canvi, s'han reunit unes 8.000 persones i s'han manifestat durant una hora, per la principals carrers de la ciutat mostrar el seu rebuig a la reforma. Els manifestants s'han reunit en la plaça del Vi, enfront de l'Ajuntament de la ciutat.