diumenge, 25 de març del 2012

Brutal agressió feixista a Manresa

Feixisme mai més!
Un grup de neonazis va irrompre divendres a la nit a la sala Stroika de Manresa on s'havia de celebrar un concert antifeixista a càrrec de KOP i Non Servium. Segons han explicat testimonis que van acudir al concert, una quinzena de feixistes amagats sota uns passamuntanyes van baixar d'una furgoneta armats amb pals i altres estris -com bengales- i van apallissar brutalment la gent que hi havia a l'exterior de la sala de concerts fent temps perquè comencés l'actuació.

Pel que fa als ferits, n'hi hauria tres, dos d'ells fora de perill. Un d'ells, però, va rebre cops al cap amb les barres de ferro i va quedar inconscient al lloc dels fets. Segons últimes informacions, és un jove menor d'edat que pateix un traumatisme cranioencefàlic i que es troba en coma des de divendres a la nit a la Unitat de Cures Intensives (UCI) a la Mútua de Terrassa. El centre hospitalari manté de moment el pronòstic de la víctima en reservat. El jove menor d'edat es diu Albert M.G.

Testimonis han assegurat que van veure vehicles policials per les rodalies que no es van aturar tot i la presència de cossos estirats a terra. Els neonazis van poder perpetrar la seva acció i van fugir amb el mateix vehicle amb el que van arribar. 

Els Mossos d'Esquadra, que encara no han detingut cap presumpte implicat en l'agressió, no han volgut donar detalls i s'han limitat a dir que s'investiguen els fets. No només això sinó que la versió policial valora els fets com una "baralla" que es va saldar amb "diversos ferits" dels quals se'n desconeix l'estat.

Per aquest diumenge s'ha convocat diverses concentracions antifeixistes per condemnar l'agressió. La primera es realitzarà a les sis de la tarda a Terrassa (al Raval de Montserrat), a les set de la tarda se'n realitzaran a Vic (pl. del Pes) i a la Vila de Gràcia (Pl. del Diamant) i a les vuit se celebrarà una la concentració davant de l'Ajuntament de Manresa "contra el feixisme i els seus aliats".