dijous, 26 d’abril del 2012

Detenen dos delegats sindicals de SEAT pels piquets del 29M


Dos coneguts delegats sindicals han estat detinguts aquest matí per agents dels Mossos d'Esquadra. Es tracta de Javier Jiménez Oya (CCOO) i Javier Espin (UGT), els dos fa molts anys que són representants sindicals a l'empresa. Els agents els han tret de la fàbrica, els han emmanillat i els han ficat a un vehicle dels Mossos que els ha conduït fins als calabossos de la comissaria de Martorell. 


La indignació s'ha estès entre la plantilla i el responsable d'Indústria de CCOO, Javier Pacheco, ha informat que un nombrós grup de treballadors es va dirigir cap a la comissaria per reclamar la seva posada en llibertat. El motiu de la detenció és un suposat enfrontament amb un guàrdia de seguretat durant la participació dels piquets de la vaga general, i formen part de la llista de 80 persones que Felip Puig va filtrar la setmana passada. Minuts després de les 16h, i quan ja eren més d'un centenar els treballadors de SEAT concentrats davant la comissaria de Martorell, els Mossos han fet un pas enrere i han alliberat els dos sindicalistes. Els han lliurat una citació per anar a declarar als jutjats.



Amb aquests dos nous arrestats ja són 88 les persones detingudes per la seva participació en incidents durant la vaga general. A més, ahir es va engegar el polèmic apartat 'contra la violència urbana' de la web dels Mossos d'Esquadra on publiquen més de 200 fotos i vídeos d'uns seixanta vaguistes de Barcelona durant els disturbis del 29M, perquè se'ls pugui identificar i denunciar.