diumenge, 13 de maig del 2012

El 22 de maig: estudiant, treballador, recolza i secunda la vaga general educativa!

Davant els atacs per part del govern de l'oligarquia cap a l'educació pública, la joventut de la classe treballadora i el poble han de respondre amb contundència, per això, des dels CJC/JCPC recolzem la convocatòria de vaga general en el sector de l'educació del proper 22 de Maig.

La situació de l'educació pública a l'Estat espanyol és crítica. El pressupost destinat a l'educació en els PGE s'ha vist reduït en un 20%, ascendint aquesta retallada en l'ensenyament superior universitària a una retallada del 60%, la qual cosa provocarà massificació d'aules, tancament de centres, acomiadaments de professors no titulars, sobretot els més joves i un minvament de la qualitat de la docència impartida a causa de la falta de recursos. Al costat d'això, es concedeixen concerts a entitats privades i religioses per impartir docència, rebent fons estatals. Es pot observar clarament que existeix una intenció d'acabar amb l'educació pública en benefici de la privada i concertada.

El govern ha fet públic un anunci de pujada de taxes de fins a un 66% per als graus, així com la revisió de la quantitat de titulacions existent amb l'objectiu de reduir-la per criteris d'eficàcia. Actualment l'estudiant de la universitat paga el 15% del cost real, però amb la justificació d'aconseguir la retallada de 3.000 milions euros en educació, es pretén augmentar d'aquest 15 al 25% el cost que assumeix l'alumnat en la primera matrícula. En concret, aquesta pujada de taxes suposa fins a 540 euros més a l'any per als alumnes de nou ingrés. El percentatge de cost s'eleva pagant entre el 30 i el 40% més en la segona matrícula, entre el 65 i el 75% en la tercera; i entre el 90 i el 100% en la quarta (uns 6.000 euros).

A més, per als màsters es proposa que en aquells que no suposin la clau a l'exercici d'una professió, es pagui entre el 20 i el 50% del cost real. Al costat d'això, cal recordar el descens notable en les beques amb una retallada de gairebé un 12% (166,4 milions menys respecte a l'any anterior) Això suposa un clar atac als fills i filles de la classe treballadora i els sectors populars, ja que se'ls nega la possibilitat d'accedir a l'educació superior.


Sota el pretext de la situació econòmica i la crisi de sobreproducció capitalista es pretén destruir l'educació pública per posar-la al servei dels monopolis. Tots aquests atacs (reforma laboral, baixada general del poder adquisitiu del poble, privatització de la sanitat...) formen part d'una estratègia del capital per tractar de sortir de la situació de crisi en la qual es troba i per a això no dubtarà a robar al poble. El capitalisme és un sistema depredador i no dubtarà a acabar amb tot.

Davant d'això, la classe obrera i els sectors populars han d'organitzar-se en els sindicats de classe i entorn de les organitzacions revolucionàries. En el cas dels estudiants, davant la negació de futur per part del capitalisme, és necessari l'enfortiment de les organitzacions estudiantils de base, perquè la vaga general educativa del proper 22 de maig sigui un pas més cap a la convocatòria d'una nova vaga general contra les mesures antiobreres i antipopulars imposades des del govern de la burgesia del PP al servei del capitalisme europeu.

La vaga del 22 de maig ha de ser un punt d'inflexió, on la classe treballadora i el poble prengui consciència que sota el capitalisme i les seves institucions (UE, EURO i OTAN) només cap misèria i explotació i que la lluita sostinguda és l'únic camí per aconseguir revertir la situació i construir una societat justa i equitativa, la societat socialista-comunista.

DEFENSAR L'EDUCACIÓ PÚBLICA, MÉS QUE UNA OPCIÓ UNA NECESSITAT!

LES RETALLADES EN EDUCACIÓ, NO PASSARAN!