dilluns, 6 d’agost del 2012

Avui la lluita és per transformacions socials profundes, pel contraatac

Cada moment històric, en el desenvolupament de la lluita de classes, té el seu programa i la seva estratègia de força per conquerir les posicions que corresponen al desenvolupament concret de les contradiccions capital-treball.

La classe obrera i els sectors populars, en la situació de crisi estructural que transita el capitalisme espanyol, han de prioritzar aquells elements polítics que més poden enfortir la seva posició enfront de les classes dominants; gestionades avui pel PP i ahir pel PSOE algovern central, i pels governs autonòmics en els quals participen diverses formacions polítiques que treballen -totes elles- en la mateixa direcció d'obediència al capital. 

La convocatòria de CCOO i UGT per al 15 de setembre, a Madrid, no va en aquella direcció necessària per al moment actual. Recórrer a la categoria de "la ciutadania" per reclamar "l'estat del benestar" a través d'un idealitzat referèndum suposa un pas enrere en les mobilitzacions ascendents dels últims mesos, on la reclamació principal ha estat la de la convocatòria d'una nova i més combativa vaga general. La vaga general és la resposta que es correspon amb l'envergadura de l'atac de la burgesia espanyola contra la classe obrera i contra el poble. Exclusivament serà amb aquesta anàlisi i amb aquestes consignes clares com acudirà el PCPE a aquesta mobilització per reconduir-la a un clam per la Vaga General i contra el capitalisme.

Avui la prioritat és organitzar el contraatac de la classe obrera, i de tot el poble, contra el govern de l'oligarquia, les seves polítiques, l'euro, la UE i l'OTAN. La proposta del referèndum para -durant un període- tot l'ascendent moviment de lluita obrera i el desvia a una idealitzada capacitat de decidir en el marc legal de la dictadura del capital. És una distracció inacceptable en aquest moment d'agudització de la lluita de classes, és un autèntic baló d'oxigen per al govern, diluint el caràcter classista de la confrontació. 

L'estratègia actual de les classes dominants s'orienta a establir els mecanismes de legitimació social que els permetin avançar cap a una nova forma de poder, plasmada en un estat autoritari amb consens social. Les campanyes contra la política, els partits, els sindicats, les autonomies, etc., Es recolzen en problemes reals però treballen per crear la subjectivitat necessària per a aquest cop de mà. La mateixa convocatòria que s'estén per la xarxa sense convocants identificats del 25 de setembre davant del Parlament fa de comparsa d'aquesta estratègia, alhora que confronta amb el moviment obrer i amb les estratègies de lluita obrera de major combativitat. Aquesta convocatòria més recorda a la crema del Reichstag propiciada pels nazis per il·legalitzar i criminalitzar al Partit Comunista i al moviment obrer, que a una lluita popular organitzada i conseqüent. El PCPE rebutja aquesta convocatòria i no participarà en ella de cap manera

El PCPE estarà sempre en totes les mobilitzacions obreres on sigui possible explicar la seva posició i difondre la seva proposta política, però mai d'una manera subsidiària amb posicions que, en un un altre grau, són funcionals a les estratègies de les classes dominants.

El PCPE crida a tota la classe obrera i el poble a avançar de forma urgent cap a la convocatòria d'una vaga general per a enfrontar al govern i les seves polítiques, per exigir la sortida de l'euro, de la UE i de l'OTAN, per la nacionalització de la banca, la reducció de la despesa militar i per l'exigència de condicions de vida dignes per al poble, i pel socialisme. 

El moment és de confrontació i lluita. No podem eludir les nostres responsabilitats.No hi ha consens amb la burgesia en la gestió de la crisi. O la burgesia o la classe obrera.

TOT EL PODER PER A LA CLASSE OBRERA!

RES ES MOU SENSE LA NOSTRA FEINA!

Comitè Executiu del PCPE
5 d'agost 2012