dijous, 8 d’agost del 2013

Comunicat de solidaritat amb els treballadors d'Ambulàncies Domingo



Des del PCPC volem transmetre la nostra solidaritat amb la lluita empresa des de finals de la setmana passada pels treballadors d'Ambulàncies Domingo i el nostre total suport a les acampades, protestes i totes les mobilitzacions que duguin a terme.

Tot i que la direcció de l'empresa continua obtenint beneficis, els treballadors denuncien que a les penoses condicions laborals a les que ja els estaven sotmetent: jornades laborals de més de 12 hores en les que no se'ls retribuïen ni hores extres ni plusos, material de treball escàs, deficient equipació sanitària en les ambulàncies... ara es pretén reduir els serveis (com al barri de Sant Martí, que de les tres ambulàncies que circulen actualment quedaran dos, deixant únicament una ambulància per cada 150.000 habitants) mentre que l'ACEA - Associació Catalana d'Empresaris i Ambulàncies - proposa aplicar a la plantilla una rebaixa salarial del 9,2%.

El PCPC veiem en aquest conflicte un nou reflex de com està afectant la crisi capitalista a la classe treballadora. De com les empreses privades, dia a dia, passen a engrossir els seus beneficis a força d'una major explotació dels obrers amb reduccions salarials, increment dels ritmes de treball, més pressió sota una amenaça patronal que creix al ritme de les taxes d'atur... i, a la vegada, com s'està permetent que aquestes mateixes empreses privades siguin les que passin a gestionar els nostres drets, drets que han estat conquistats després de dècades de lluita de la classe obrera, reduint aspectes fonamentals de la nostra vida, com és la Sanitat, a simples negocis amb els que els capitalistes puguin omplir-se les butxaques a costa de convertir-los en serveis cada vegada més cars i precaris.

Des del PCPC seguirem recolzant la lluita dels conductors d'Ambulàncies Domingo; companys, us transmetem tot el nostre ànim i estem a la vostra disposició per a tot allò que necessiteu en la defensa del vostre lloc de treball i els vostres drets laborals. Fem una crida a tota la classe obrera perquè s'uneixi i organitzi des de la base per lluitar contra tots aquests atacs, per combatre a la patronal, als capitalistes, i que la seva crisi no la descarreguin sobre les nostres esquenes. Perquè, units, posem fi a un sistema en el qual no trobarem cap millora de les nostres condicions reals d'existència i assentem els fonaments d'un de nou que respongui als nostres interessos reals en el que puguem decidir què, com i quant es produeix.

TOT PER A LA CLASSE OBRERA!
SI TOT HO PRODUÏM, TOT HO DECIDIM!