dilluns, 7 d’octubre del 2013

Davant els terratrèmols provocats pel projecte Castor





El PCPC (Partit Comunista del Poble de Catalunya) davant la preocupant situació que s’està creant a tota la part de la costa mediterrània que va de Tarragona fins Castelló, amb la repetició constant de terratrèmols de fins a força 4,2 a l’escala de Richter, volem manifestar:
  1. Denunciem tant a l’empresa ESCAL-UGS, propietària del Projecte Castor, com al govern socialista 2008, així com el del PP i el de CIU-ERC, com a responsables de les conseqüències que es puguen derivar de la posada en funcionament d’aquest projecte.
  2. Responsabilitzem a ESCAL-UGS, que no ha dubtat sabent el que podia provocar, de posar en perill a la ciutadania creant una situació incontrolable, al injectar gas al depòsit submarí provocant el moviment de la Falla d’Amposta.
  3. Responsabilitzem el govern del PSOE d’haver concedit mitjançant el seu ministre d’indústria Miguel de Sebastián i de medi ambient Elena Espinosa, les primeres concessions i llicències que van permetre a ESCAL-UGS ficar en marxa el projecte sense tenir en consideració l’oposició de la ciutadania al projecte.
  4. Responsabilitzem el govern del PP per callar la boca en tant el projecte Castor no va crear contradiccions, acceptant-lo com a part del Pla Estratègic per a l’Electricitat i el Gas i comportant-se tèbiament i sense transparència en estos moments quan el projecte comença a fer aigües i ser qüestionat.
  5. Responsabilitzem el govern de la Generalitat que des del primer moment que s’inicia el procés de legitimació del projecte Castor i emparant-se en una suposada falta de competències, no va qüestionar seriosament en cap moment el projecte, sinó tot el contrari, va mirar cap un altre lloc quan la ciutadania organitzada en la Plataforma Anticastor li demanava a crits la col·laboració institucional per parar el projecte.
  6. Denunciem el capitalisme com a sistema anàrquic i irracional que anteposa els beneficis econòmics privats a la preservació del medi ambient i dels essers humans.


Partit Comunista del Poble de Catalunya
Terres de l’Ebre
5 d’octubre de 2013