divendres, 21 de desembre del 2007

CIU ATACA LA SOBIRANIA DE CUBA



Declaració del Comitè Executiu del PCPC
Barcelona, 20 de decembre de 2007

Amb sorpresa i indignació vam rebre la notícia tergiversada de que vuit militants de CIU (més concretament de CDC i la JNC) van estar el passat diumenge 16 de desembre a Cuba participant en un acte de protesta convocat per les “Damas de Blanco”, exhibint pancartes a favor de la llibertat i la democràcia. Aquest grup de dones ha escollit Cuba per a manifestar-se a favor dels drets humans, sabent que amb el seu acte propagandístic provocarien la seva repatriació -en vulnerar la legalitat dels seus visats de turista– i tindrien un suport general dels mitjans de comunicació, però a la vegada sabien que el Govern de Cuba els hi donaria un tracte exquisit (que van tenir que reconèixer en roda de premsa). Per què no van anar a la base militar dels EEUU a Guantánamo on es tortura a suposats talibans de forma impune? Evidentment aquestes senyoretes tenien molt clar que una protesta similar feta als EEUU, Colòmbia o Israel et pot suposar com a mínim presó, garrotades i fàcilment un tret al cap.

Una vegada, Hebe de Bonafini, presidenta de l’Associació de las Madres de Mayo d´Argentina, va criticar durament a las Damas de Blanco per intentar imitar-les, concretament va dir “ las llamadas Damas de Blanco justifican el terrorismo de Estados Unidos y las Madres de la Plaza de Mayo luchan por el amor a nuestros hijos asesinados por tiranos impuestos. Nuestro pañuelo blanco simboliza la vida mientras que el que llevan las Damas representa la muerte”.

Aquest any el Congrés dels EEUU ha aprovat la xifra de 45, 7 milions de dòlars per promoure activitats de protesta i de sabotatge. Aquest any l, Oficina d’Interessos dels EEUU a La Havana ha mantingut més de 300 contactes amb grupuscles contrarevolucionaris. Les connexions entre aquests grups i l, Oficina d’Interessos és tan evident que hores després d´un dels incidents, aproximadament més de 60 persones van ser convidades a la residència del Cap de la representació, Michael Parmly, qui els va felicitar pels seus serveis i els va alentar a perseverar en les seves activitats.

A hores d’ara hem aconseguit - gràcies a una filtració - la carta interna i confidencial de la direcció de la JNC (que forma part de la Joventut Lliberal Europea) on s, expliquen els preparatius d’aquesta acció que es van fer a Washington, París i Estocolm. En la carta queda clar que la direcció de CIU estava donant suport a aquesta acció.

En conseqüència el Partit Comunista del Poble de Catalunya valora que :

1) Que amb aquesta acció s’ha visualitzat la coincidència de CIU I PP amb l, estratègia dels “anomenats grups democràtics “ finançats pel Govern dels EEUU, l’OPUS DEI i de la màfia cubanoamericana radicada a Miami per tal de destruir la revolució cubana i instal•lar un nou règim capitalista, titella de Washington.

2) Que CIU i “las Damas de Blanco” no accepten que Cuba sigui membre de la Comissió de Drets Humans de l, ONU (doncs aquest organisme considera que Cuba té paràmetres de justícia social i de democràcia molt superiors a la mitja mundial. EEUU no hi és) i que 184 països hagin demanat que s, aixequi el bloqueig criminal dels EEUU contra Cuba (3 vots en contra, entre ells el vot dels EEUU i d’Israel, experts amb guerra criminal i genocidi, i que tenen uns governs amb els que CIU i PP tenen excel•lents relacions polítiques i econòmiques.). El mateix dia 16 -59 aniversari de la Declaració de Drets humans– el ministre d, exteriors cubà, Felipe Pérez Roque va declarar que l, any que ve Cuba signarà el Pacte Internacional de drets econòmics, socials i culturals i el Pacte Internacional de drets civils i polítics.

3) Que cal desemmascarar a les autoanomenades “Damas de Blanco” doncs són un instrument mediàtic de l’imperialisme. Els seus familiars han estat condemnats –després de les proves aportades per la Intel•ligència Cubana- pels tribunals per traïció al seu país (difusió de campanyes mentideres contra Cuba, demanar la intervenció militar dels EEUU sobre Cuba, endurir el bloqueig criminal, acceptar partides milionàries per a fer la guerra bruta contra Cuba...).

4) Senyoretes i Senyors de CIU, el bloqueig criminal imposat pels EEUU ha suposat la pèrdua de 89 mil milions de dòlars i tot això ha anat en perjudici del poble cubà que vostès tenen la cara de dir que volen defensar. Aquest bloqueig - que vostès no condemnen - i les accions terroristes contra Cuba han suposat la mort de més de 3000 morts i milers de ferits i mutilats.

5) Senyors i Senyores de CIU vostès ara diuen de forma oportunista que estan “pel dret a decidir del poble català". Si estan per la sobirania, cal que diguin clarament que defensen el dret a l, autodeterminació. Són capaços de dir-ho al PP que encara no ha condemnat el Franquisme? El Govern Cuba mai s, ha inmiscuït en els assumptes interns de Catalunya i d’Espanya encara que no els agradi moltes coses que s’estan fent aquí. Deixin al poble cubà que decideixi sobre el seu futur perquè vostès ni tenen credibilitat ni autoritat per decidir per ell.

PER LA SOBIRANIA DE CUBA! 
NO A LES INGERÈNCIES PROVOCADORES DE CIU!