Qui som?

El Partit Comunista del Poble de Catalunya és una organització marxista-leninista, un partit de la classe treballadora, on s´hi organitzen els seus elements més conscients, que lluita per dirigir-la i convertir-se en la seva avantguarda i la seva forma superior d’organització.

El PCPC treballa per la creació d'un Front Obrer i Popular pel Socialisme. Un Front sustentat en una aliança d'aquells sectors més avançats de la classe obrera -organitzats en el Partit Comunista- amb altres sectors socials explotats i oprimits pel capitalisme espanyol. Un Front concebut com a “aliança revolucionària de tots els explotats i totes les explotades”. En aquesta línia estratègica el PCPC treballarà per concretar aquesta política d'aliances amb organitzacions sindicals, polítiques, de dones, juvenils, culturals, etc., en funció de la composició de classe de les mateixes, i no com un conglomerat de sigles aliè a les condicions concretes del desenvolupament de la lluita de classes al nostre país.

Qüestións fonamentals per al Partit Comunista són: la lluita contra la guerra imperialista, pel tancament de les bases, per la sortida de l'OTAN i de l'Unió Europea, una ferma oposició a totes les retallades i reformes antipopulars, per uns serveis públics, gratuits i universals, la lluita contra el patriarcat, contra el Pla Bolonya - EU2015, i la defensa del sindicalisme de classe i combatiu.

Aquest sistema decadent no té ja gens que oferir a una classe treballadora i uns sectors populars que han demostrat històricament que solament amb la lluita organitzada s'aconsegueixen drets i llibertats, i que en absència de la mateixa, és la classe empresarial la que avança, fent-nos retrocedir dècades de lluita. El capitalisme sols ens ofereix més atur, més guerres i més explotació. El capitalisme és un sistema corrupte i per tant no és pot reformar ni humanitzar. L´única sortida vàlida per a la classe treballadora i pels sectors populars és el Socialisme.

Enfortir les files del Partit Comunista amb els obrers i obreres més conscients, avançar en processos d'unitat comunista, preparar quadres necessaris per al combat que està per venir i difondre el programa de la lluita obrera en la fase actual, són els objectius principals.

La classe obrera del nostre país, al costat de la joventut i als sectors populars, s'ha de preparar per a una constant i continuada mobilització de masses contra les polítiques de l'oligarquia. L'objectiu és la sortida socialista de la crisi estructural del capitalisme, la presa del poder per la classe obrera i la República Socialista, que garantitzarà el dret d'autodeterminació dels pobles.