dimecres, 15 d’abril del 2009

Acte polític del PCPC


La crisi econòmica que vivim en l'actualitat no és només hipotecària, financera; no és només una crisi del neoliberalisme com els ideòlegs burgesos s'entesten a explicar. Aquesta és la manifestació de les contradiccions insalvables en el model de producció i per totes les seves característiques és una crisi de sobreproducció i de sobre acumulació de riqueses i mercaderies en poques mans, que afecta el conjunt del sistema capitalista mundial. Per tant, és la crisi general del mode de producció capitalista.

Tanmateix els capitalistes: banquers, dreta tradicional política, religiosa i socialdemocràcia liberal, tots abraçant la mateixa creuada; ens volen enganyar dient que aquest desastre és culpa d'un model: el neoliberalisme, per després introduir reformes que deixin intacte el capitalisme com a sistema de explotació de l'home per l'home.

Això comporta a fer recaure el pes de la recuperació sobre les espatlles dels treballadors i sectors populars de cada país, incloses les reformes de l'educació i la privatització de les universitats (Pla Bolonya). Això comporta en el nostre país la destrucció massiva de llocs de treball mitjançant deslocalitzacions i tancament d'empreses; a la fallida sagnant de petits i mitjans negocis, a la disminució dels salaris i l'atur sense subsidi d'atur, en aquests moments, per a un milió de llars sense ingressos de tots els membres, es calculen per a final d'aquest any que s'arribarà als 4,5 - 5 milions d'aturats. I, alhora, a l'exercici de la violència reflectida en la pèrdua de drets polítics i socials, acompanyada de la repressió policial; al retrotrau de l'època dictatorial militar.

Enfront del despotisme polític i sindical dels partits i sindicats del sistema, els comunistes, el PCPC-PCPE, propugnem una política d'aliances amb organitzacions sindicals, polítiques i socials anticapitalistes; que ens porti a mobilitzacions contra aquestes agressions i a un procés de conscienciació per un canvi de sistema mitjançant la revolució polític social, en el que la opció sigui un model d'Estat Republicà de caràcter socialista i confederal.