dimarts, 9 de març del 2010

El Cónsol del Marroc torna els documents al president d'Averroes

NOTA INFORMATIVA:

Abdellah el Boudouhi, president de l'Associació Averroes Cultural d'Assumptes Socials d'Immigrants de Catalunya, ens ha informat a les 15 h del dia d'avui que s'ha personat al Consolat del Marroc de Tarragona, acompanyat del seu germà que ha vingut expressament del Marroc per tractar de parlar amb el Cònsol pel motiu de la retirada de la nacionalitat marroquina a l'Abdellah i la seva germana Aissa el propassat 25 de febrer. El Cònsol de Tarragona li ha retornat els documents d'ell i la seva germana i que tot es tractava " d'un error "comès per un funcionari del consolat. Al mateix temps que l'informava que els dos germans seguien tenint la nacionalitat marroquina.

Els germans el Boudouhi van anar en aquesta l'oficina consular l'esmentat dia per fer un tràmit consistent en donar uns poders a favor dels seu germà que viu al Rif (Marroc) per tal de poder vendre unes terres de la familia. El funcionari Tarik Moulen, vell conegut pels seus abusos administratius en els consolats de Barcelona i Tarragona, va retirar els DNIs als dos germans, els va insultar per la seva condició de berbers, els va prohibir entrar en cap oficina consolar marroquí i els va manifestar la seva impossibilitat de fer qualsevol tràmit administratiu.

Tota aquesta situació ha portat a una situació límit que va suposar que l'Abdellah patís una crisi d'ansietat, tenint que rebre assistència a l'hospital de Santa Maria de Lleida. El dia 4 de març en roda de premsa, l'Abdellah va informar de la possibilitat d'iniciar una vaga de fam en les properes tres setmanes si no es solucionava la seva situació. L'Abdellah va fer la denúncia pertinent als consolats del Marroc de Barcelona, Tarragona, l'Ambaixada a Madrid, la Casa Real de Mohamed VI i l'oficina d'assumptes exteriors del Marroc a Rabat.

El PCPC-PONENT i LLEIDA TREBALLADORA considerem que la rectificació del suposat error del funcionari en qüestió respon a la necessitat del govern del Marroc de voler passar pàgina a un episodi que podia tenir una repercussió mediàtica (com el de la lider saharaui, Aminatu Haidar) gens positiva per un govern que vol tractes comercials i preferencials amb la Unió Europea. Recordar que ahir mateix va haver una cimera UE-Marroc. La dictadura de Mohamed VI vol donar una imatge de modernitat, progrès i respecte als drets humans. La realitat és que les presons estant plenes de presos saharauis, berbers, militants comunistes, d'esquerres, liders obrers, etc. La tortura i la represió són el pa de cada dia. Una represió que fins i tot ve facilitada per suposades ONGs marroquines del nostre país que actuen d'escamots de vigilància de l'Ambaixada del Marroc. A Lleida,les associacions Atlas, asociación de amigos del sahara marroqui compleixen la funció de control i amenaces als membres de la comunitat magrebina, berber, etc que gossen criticar a la dictadura marroquina. Aquestes ONGS, degudament alletades són les que han rebut diners, autocars, etc per anar aquest cap de setmana a Granada per intentar rebentar la trobada del moviment saharaui. A Catalunya, el diputat del PSC Mohamed Chaib, assessor i encarregat de negocis del rei Mohamed VI és el que dona les consignes i les directrius als esmentats elements, degudament disfressats de ONGS, per controlar i sabotejar qualsevol iniciativa que perjudiqui els interessos de la dictadura marroquina.

El PCPC i Lleida Treballadora valorem l'esforç solidari de les organitzacions i de les persones que s'han preocupat per resoldre aquest cas i denúncia a les organitzacions del sistema còmplices dels abusos dels drets humans que comet el règim del Marroc,tant a fora com a dins de les seves fronteres.

PCPC-Ponent
Lleida Treballadora

Lleida a 8 de març de 2010