dijous, 4 de març del 2010

Sobre la retirada de la nacionalitat marroquina a Abdellah El Boudouhi

Abdellah el Boudouhi, president de la Associació Averroes d’Assumptes d’Immigrants ens ha informat que el consolat del Marroc a Tarragona li ha retirat el passaport marroquí.

Ell i la seva germana van anar al nou consolat marroquí de Tarragona per fer uns poders en favor del seu germà, que viu al Rif per poder vendre uns terrenys. Li van dir llavors que ni ell ni la seva germana, que viu a Reus, tenen ja la nacionalitat marroquina, tot i que no va rebre cap carta sobre la retirada de la seva nacionalitat. Abdellah ens comunica que va aconseguir la nacionalitat espanyola l’any passat i que seguia tenint doble nacionalitat. Avui tenia prevista una roda de premsa a Tarragona amb la TV3.

El règim marroquí, amb el rei Mohamed VI al capdavant (considerat “germà gran” del rei d’Espanya i aliat incondicional dels EEUU), torna a protagonitzar una persecució més contra el seu poble pel sol fet de fer activisme polític en defensa dels drets humans.

L’any passat ja va protagonitzar un fet similar amb l’activista saharaui Aminatu Haidar en retirar-li la nacionalitat marroquina pel sol fet de defensar l’autodeterminació i les llibertats del Sàhara, un poble oblidat per la comunitat internacional durant dècades i perseguit sistemàticament per l’exèrcit i la policia des de la seva ocupació després de la famosa “Marxa Verda”. La valenta activista va iniciar una vaga de fam durant setmanes i l’assumpte finalment es va poder solucionar per la forta pressió de la comunitat internacional i com a exemple, ademés, de la força de la no-violència que pot aconseguir molts dels seus objectius en diverses situacions.

No obstant, el règim continua assetjant a aquelles persones que no combreguen amb els seves idees. I hi ha moltes persones en igual situació d’indefensió que la que va patir Aminatu Haidar. I no és casualitat que l’agressió que pateix Abdellah sigui com a conseqüència de la seva lluita: ha estat 7 anys com a responsable d’immigració del sindicat CGT, la seva família que viu al Rif és al Partit Comunista. Per tot això, ha tingut durant aquestos anys diversos problemes amb el consolat i la policia marroquins quan ha anat al Rif a veure a la seva família.

Actualment, ell està vinculat en les diverses lluites conjuntes amb “Lleida Treballadora” i el Partit Comunista del Poble de Catalunya, entre d’altres, per la defensa dels drets dels immigrants i d’altres temàtiques socials. Tampoc va ser casualitat el boicot que un compatriota del Marroc li va fer el passat 3 de maig durant una xerrada a Mollerussa sobre les conseqüències de la crisi econòmica en la població immigrant, i en la qual el portaveu de “Lleida Treballadora” com un ponent més de la xerrada, va estar-hi present.

Des de la plataforma “Lleida Treballadora”, juntament amb altres organitzacions davant d’aquesta il·legalitat, ens volem pronunciar contra aquest nou atac del règim marroquí contra aquelles persones pel sol “delicte” de lluitar per un món millor i contra les injustícies. Tanmateix, creiem que és necessari realitzar una roda de premsa perquè la gent conegui la problemàtica de la situació en la que ell es troba, juntament amb d’altres persones que pateixen els mateixos problemes. El company Abdellah ha d’estar recolzat per nosaltres i totes aquelles persones i organitzacions autènticament sensibles a les injustícies socials.

Per qualsevol informació o si voleu assessorar-lo o orientar-lo perquè pugui solucionar aqeust problema, el número de telèfon de l'Associació Averroes (aituada a Reus) és: 600 065 800;

Ademés, podeu fer difusió entre persones i organitzacions sensibles socialment perquè també hi puguin col·laborar...