dilluns, 3 de maig del 2010

Crònica del 1r de maig a Lleida

Lleida Treballadora, Associació Averroes d´Assumptes d´Immigrants de Catalunya, Casal Republicà " Cargol Roig " i el Partit Comunista del Poble de Catalunya hem participat de la manifestació del 1r de maig a Lleida sota la consigna "QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS RICS" dins de la manifestació de la CGT i altres grups alternatius. Durant la manifestació s´han llençats crits com : "Contra l´atur i la precarietat, VAGA GENERAL", Treball temporal, terrorisme empresarial, "banqueros ladrones a los tiburones", "UGT i comissions s´han baixat els pantalons", "Li diuen democràcia i no ho és", "Volem treballar amb dignitat", etc.

Les entitats sotasignants ens plantejavem el 1r de maig com una jornada de combat, de reflexió d´idees perquè mai fins ara -des de la segona restauració borbònica- la classe obrera i els sectors populars havien patit una guerra sense treva per part de l´oligarquia que ens ha portat a un atur superior al 20 %. A les Terres de Ponent l´atur el pateixen ja unes 40 mil persones. Mentres això passa, el Govern del PSOE, amb la complicitat de les dretes i del fals Tripartit "d´esquerres" concedeixen milers de milions d´euros als bancs i als jerarques de l´automòbil a fons perdut i a interessos inferiors al 1 %. Amb aquests diners compren deute de l´Estat amb interessos superiors al 3 %. Els representants de l´oligarquia dins dels partits del sistema, per a mantenir a aquests en el poder i, de pas, omplir-se les butxaques, generalitzen la corrupció amb els casos Millet, Gürtel, Pretòria, Matas, etc.

Davant d´aquesta situació proposem la creació d´un Comitè per a la Unitat Obrera, integrat per sindicalistes de totes les ideologies que representen a la classe obrera en la perspectiva de recuperar el sindicalisme unitari i de classe que necessitem.

PER UN TREBALL DIGNE PER A TOTHOM !
CONTRA LA CORRUPCIÓ CAPITALISTA !
VAGA GENERAL !