dijous, 18 de novembre del 2010

QUE NO TRAFIQUIN AMB EL TEU VOT, VOTA COMUNISTA, VOTA PCPC

Introducció :
El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) presenta a la població un programa de confrontació al sistema d’explotació capitalista que està portant a la misèria a àmplies capes de la població. La crisi a Catalunya ha provocat l’augment de l’atur (més de 600 mil aturats), aparició de fam en més de mig milió de persones, desnonaments de vivendes que són expropiades pels bancs, pèrdua de qualitat de la sanitat i l’educació pública, etc.... i mentre això passa, la corrupció es dispara a tots nivells. Aquí no dimiteix ningú, ni entra ningú a la presó si pertany a les altes esferes de la política i les finances. El govern del Tripartit autoproclamant-se d´esquerres ha donat l´esquena a la classe treballadora sotmetent-se als interessos de l´oligarquia i abandonant a la seva sort al conjunt de les capes populars. El govern Tripartit, a l’igual que CiU i PP, ha estat d’acord amb Zapatero a l´hora de donar milers de milions d’euros dels fons públics a la banca privada per a que aquesta pugui continuant especulant en lloc d´ajudar i facilitar el crèdit a les famílies treballadores i altres sectors populars,. Davant d’aquesta situació d’agressió permanent als sectors més febles (pensionistes, classe treballadora en precari, aturats..) i altres sectors populars en general, cal plantar cara als culpables de la situació.

Pel PCPC l’alternativa revolucionària passa per la construcció del socialisme a Catalunya. Les nostres propostes propostes polítiques són :

1. Democràcia, llibertats i garanties individuals i col·lectives: Derogació de la Constitució Espanyola de 1978 i supressió de la monarquia. Pel dret a l’autodeterminació del poble català. Proposem una República Socialista de caràcter Confederal.

2. Dret al treball digne i a la plena ocupació: Treball o subsidi d’atur indefinit.

3. Propietat social dels grans mitjans de producció i de canvi. Per una economia socialitzada al servei del poble. Nacionalització de la banca i dels grans mitjans de producció. Recolzament al cooperativisme i a la petita i mitjana producció. Congelació de les hipoteques a les famílies que pateixin l’atur. Exigència d’habitatges socials mitjançant els pressupostos de l’Estat i de la Generalitat, ocupació immediata d’habitatges buits i ficar-los en règim de lloguer amb preus no superiors al 10 % dels salaris. Per una nova política agrària (Suport a la pagesia potenciant la venda directa dels productes i acabant amb l’abús dels intermediaris. Per l’agricultura ecològica. No als transgènics).

4. Tots iguals, tots diferents
-Per l’escola pública catalana, laica i de qualitat. No al Pla Bolonya perquè suposa una privatització dels estudis universitaris.
-Per una sanitat pública i gratuïta. No a les llistes d’espera hospitalàries. No al copagament de les visites mèdiques.
-Plena protecció als col·lectius més desprotegits. Stop a les diverses formes de violència, racisme i discriminació. Lluita contra el narcotràfic: Empresonament i incautació dels bens dels grans narcotraficants que serviran per fer polítiques de tractament i reinserció dels toxicòmans.
-Pel desenvolupament cultural del poble. Reforma en els mitjans de comunicació controlats actualment per les multinacionals i grups de poder. Per uns mitjans públics i comunitaris que donin informació objectiva dels problemes reals del conjunt de la població. Supressió de la “ teleporqueria.”

5. Pel desenvolupament sostenible basat en l’equilibri de la societat amb el seu medi natural, control públic de tots els recursos naturals, fi de les construccions al litoral català.,etc...). Potenciació de les energies renovables. No al cementiris nuclears i contra les polítiques de transvasament de l’Ebre i altres afluents.

6. Antiimperialisme i solidaritat internacionalista pel desenvolupament dels pobles, tancament de totes les empreses d’armament. Sortida de la Unió Europea i de l’OTAN perquè són enemics dels pobles i de la classe obrera, depuració i democratització dels cossos militars i policials.

El PCPC proposa un programa específic de suport a la classe treballadora i altres sectors populars :

1.Recuperació del poder adquisitiu (A igual treball, igual salari, SMI i pensions mínimes de 1200 eu, prestació indefinida d´atur de 700 euros, stop als desnonaments, talls de subministrament, embargaments, etc...).

2. Per les millores de les condicions i drets laborals (promoció efectiva del treball indefinit, contra la precarietat laboral, prohibició ETTS i del prestamisme laboral, jornada de 35 hores, jubilació als 60 anys, cobertura social universal i gratuïta). Lluita contra l’acomiadament lliure.

3. Contra la corrupció i el frau de la patronal. Tothom recorda la imatge del somriure d´en Felix Millet, un corrupte, que com tots els corruptes, se´n mofa del poble i especialment de les persones que estant passant calamitats per les greus dificultats econòmiques, perquè sap que aquest sistema capitalista manté la impunitat a elements com ell. Davant de tot això el PCPC diem : Càstig als corruptes : (Incrementant la imposició del SICAV a un 45 %, persecució contra tot frau, no als Expedients de Regulació d´Ocupació): Revisió dels processos judicials contra la corrupció de tots aquest anys. Sentències que comportin la devolució de tot lo robat i empresonament dels culpables corruptes. Revocabilitat i destitució dels càrrecs públics i d´empreses privades que estiguin implicats en la corrupció i en la manca de transparència. Expropiació social dels bens adquirits gràcies a l´especulació que s´ha fet mitjancant els diners robats al poble.

4. Potenciació de la unitat de la classe treballadora mitjançant els Comitès d’Unitat Obrera que aplegui al conjunt del moviment obrer i sindical per a recuperar el sindicalisme de classe enfront al sindicalisme majoritari de concertació i desmobilització de la lluita de classes.

La nostra proposta política és el socialisme. El PCPC hem rebut també el suport de vàries organitzacions (Lleida Treballadora i l´Associació Cultural Averroes d´Assumptes Socials i d´Immigrants de Catalunya).

QUE NO TRAFIQUIN AMB EL TEU VOT !!
VOTA COMUNISTA
VOTA PCPC