divendres, 21 de gener del 2011

‘Sabadell contra les retallades i pels drets socials’ crida a la Vaga General

La plataforma, que agrupa diversos col•lectius anticapitalistes de la ciutat, s’adhereix a les mobilitzacions contra la reforma de les pensions i les retallades socials

En una roda de premsa celebrada ahir al migdia davant la seu del PSC de Sabadell, la plataforma ‘Sabadell contra les retallades i pels drets socials’ va fer una crida a la mobilització popular contra la reforma de les pensions i l’onada de retallades de drets socials i laborals impulsada pel govern espanyol. La plataforma s’adhereix així a les mobilitzacions generals previstes per aquesta propera setmana a nivell nacional i a la convocatòria de Vaga General del proper 27 de gener.

L’escenari escollit per a la roda de premsa no era casual. La plataforma integrada per la CGT, Moviment Popular de Sabadell, CNT, Ateneu Llibertari, CUP, SEPC i el PCPC volia denunciar així, a un dels principals responsables polítics del procés de retallades socials i l’ impulsor, des del govern espanyol, de la reforma de les pensions i de l’augment de l’edat de jubilació. Segons el portaveu de la plataforma, Oriol Sorolla, ‘darrere d’aquesta reforma trobem, altre cop, els interessos especulatius i neoliberals en forma de plans de pensions privats a mans del capital financer. Aquests mateixos sectors financers i empresarials, a partir d’una continua difusió a través dels mitjans de comunicació, intenten convertir en hegemònic el discurs segons el qual el sistema públic de pensions és inviable i està condemnat a la fallida econòmica, impulsant així l’adopció massiva de plans de pensions privats’. En la mateixa línia, Sorolla va negar aquesta suposada inviabilitat del sistema públic de pensions advertint que ‘la qüestió no és que les pensions públiques generin una despesa massa gran, sinó que es tracta de com distribuïm els recursos econòmics que generem. La veritable batalla al voltant de les pensions públiques no és més que l’enèsim episodi de la lluita de l’empresariat per augmentar la seva acumulació de capital a costa de la misèria de la classe treballadora’.

Setmana de mobilitzacions

Davant d’aquesta situació, la plataforma va fer una crida a la ‘continuïtat de la lluita de treballadors i treballadores per defensar els seus drets’ i a ‘fer sentir la nostra veu de forma clara i contundent’ en les mobilitzacions previstes arreu del territori durant aquesta propera setmana. Més enllà de secundar la convocatòria de Vaga General prevista pel proper 27 de gener, la plataforma va organitzar ahir una concentració de protesta davant els sindicats CCOO i UGT i convoca a la ciutadania sabadellenca a una cassolada popular de rebuig a la retallada de les pensions el proper dimarts 25, a les vuit del vespre, davant l’Ajuntament de Sabadell.