diumenge, 20 de febrer del 2011

Acte de renovació del compromís revolucionari

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ha realitzat avui l'acte anual de renovació del compromís revolucionari amb la seva militància.

En la introducció Miguel Guerrero, Secretari General del PCPC va assenyalar el caràcter senil del sistema capitalista que en la seva actual etapa de crisi estructural demostra el seu fracàs per resoldre els problemes bàsics de la humanitat. Això no vol dir que el capitalisme estigui liquidat ni vençut; en la seva etapa d'agonia i de descomposició, crearà més violència i explotació per mantenir la seva taxa de guany. La guerra imperialista per saquejar les fonts energètiques que estan disminuint, serà el recurs fonamental per seguir-se reproduint.

Els governs actuals, són mers gestors d'un sistema capitalista que només ofereixen més atur, explotació i precarietat. Davant aquest panorama només hi ha l'opció de la lluita revolucionària i del socialisme per canviar aquest model d'explotació de l'home per l'home. Aquesta és l'opció dels comunistes i per això el sistema ens posa al punt de mira. Els reformistes del sistema també ens creen dificultats per avançar doncs les seves promeses reformistes de millora de les condicions de vida dins del sistema capitalista encara gaudeixen d'un cert suport popular.

El judici als nostres tres camarades, que ha estat suspès dues vegades, és la demostració del caràcter repressiu sobre la nostra opció per a la classe treballadora. No només és un muntatge policial sinó un judici polític. La propera vista serà l'1 de Desembre i en aquest sentit caldrà seguir fent la campanya de denúncia i de solidaritat amb els camarades del PCPC i els CJC/JCPC.

El camarada Ramos, responsable de finances, va plantejar la necessitat de seguir i ampliar en la mesura de les possibilitats les ajudes econòmiques al partit. Un partit amb unes bones finances permet ampliar la seva acció política i la seva influència sobre les masses. Vivim uns temps molt difícils i per això cal treballar perquè la classe treballadora ens vegi com un referent vàlid per a l'organització i la lluita contra l'explotació capitalista.

La camarada Gloria ens va informar del proper 8 de març, dia internacional de la dona treballadora. Aquesta jornada ha de ser un referent de lluita contra la doble explotació que sofreix la dona treballadora : la violència patriarcal i l'explotació capitalista.

El camarada Sisco va indicar que els comunistes hem de plantejar-nos les properes eleccions municipals com una oportunitat més per denunciar el sistema capitalista. També va informar de que el proper 23 de febrer se celebrarà el 30 aniversari del 23-F, aquesta data serà una bona oportunitat per desemmascarar qui va estar realment darrere d'aquest cop d'estat i de les implicacions del Rei. Finalment va assenyalar la presència de la filla del Che (del "guerriller heroic") a Catalunya, ha despertat un gran interès per la revolució i per la necessitat de crear l'home nou del que ens va parlar Ernesto Guevara.

El camarada Parra es va referir sobre el despertar dels pobles en el Magreb. Dos presidents enderrocats (Tunísia i Egipte) i centenars de morts en defensa de la dignitat contra uns governs capitalistes i corruptes que porten desenes d'anys explotant als seus pobles. El camarada Mora va destacar la necessitat de treballar amb la joventut per renovar el partit.

L'acte va prosseguir amb el lliurament de carnets i va finalitzar amb el cant de la Internacional. Posteriorment va haver-hi un berenar popular.

Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)

Barcelona a 19 de febrer de 2011