divendres, 25 de febrer del 2011

Crònica de l'acte a Lleida sobre el 23-F

Amb motiu del 30 aniversari del 23-F el PCPC i Lleida Treballadora han realitzat un acte polític per qüestionar les tesis oficials en que situen al Rei com " el salvador de la democràcia ". Per la importància de l´acte creiem convenient la difusió d´aquests documents de Rodrigo Moreno (responsable del PCPC de Lleida) i de Frederic Teixidó, escriptor i membre de Lleida Treballadora, aquest darrer va viure en primera persona els fets al trobar-se aquell dia fent el servei militar a València on s´havia aixecat el general Milans del Bosch. L´acte realitzat el 23-f a la Biblioteca Pública de Lleida ha estat vigilat per les forces policials (un dins de la xerrada) i els altres dos vells coneguts de la secreta de Lleida (un Mosso i un Nacional) a fora del lloc controlant el públic que entrava a la xerrada.

En la conferència, un membre del públic va protagonitzar un acte de rebuig a un dels ponents que havia dit que " els que diuen tenir sang reial no tenen la sang blava sino negra ", fent referència als crims de la monarquia i els aristòcrates. El senyor en qüestió era un membre de la noblesa catalana i es va encarar cap a Frederic Teixidó mostrant-li els cognoms aristòcrates del seu DNI, finalment es va veure obligat a abandonar el lloc .

PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA
LLEIDA TREBALLADORA


Lleida a 25 de febrer de 2011

Nota: El diari gratuïut Bon dia de Lleida ha publicat sorprenentment un resum de l´article de Rodrigo Moreno en tres parts, el dia 23, 24 i 25 de febrer. El diari La Mañana s´ha limitat a publicar una foto de l´acte.