divendres, 4 de febrer del 2011

L'Assamblea d'Aturats de Barcelona interrompen un ple de l'Ajuntament

Un grup de membres de l'Assemblea d'Aturats de Barcelona han interromput el ple de l'Ajuntament de Barcelona i han estat desallotjats de la casa consistorial per agents de la Guàrdia Urbana. Els fets han succeït durant la celebració del ple, quan un grup d'aturats que es trobaven en la tribuna, on també hi havia nombrosos nens que havien acudit de visita a l'Ajuntament, han expressat en veu alta les seves protestes.

Jordi Hereu després ha recordat als aturats que “els plens són totalment democràtics i que no està permesa la intervenció del públic”, moment que els membres de l'Assemblea d'Aturats han aprofitat per treure cartells en els quals reclamaven un treball digne i no més acomiadaments, al mateix temps que corejaven lemes com a "treball o prestacions".

Agents de la Guàrdia Urbana han desallotjat als membres de l'Assemblea d'Aturats, que han continuat la seva protesta enfront de la porta principal de l'Ajuntament, a la plaça Sant Jaume.

Els membres de l'Assemblea d'Aturats han justificat la seva acció de protesta per la falta de diàleg per part de l'Ajuntament, que després de 2 anys de presentar la seva Plataforma encara no han atès les seves reivindicacions, com per exemple: crear una Borsa de treball Municipal, per fer front a la situació dels aturats que no tenen cap subsidi i establir una Targeta de transport públic gratuït per a tots/as els aturats. També, reclamen que l'Ajuntament de Barcelona o la Generalitat evitin els desnonaments de les persones que es troben en aquesta situació precària i que, entre ambdues administracions, assumeixin les despeses dels subministraments bàsics de llum, aigua i gas.