divendres, 4 de març del 2011

El 22 de Maig el PCPC presentarà candidatures per continuar la lluita contra el capitalisme

El PCPE presentarà les seves candidatures a les eleccions del 22 de maig per continuar la lluita contra la crisi capitalista i avançar en l'organització de la lluita de la classe obrera i els sectors populars contra els governs de l'oligarquia i per l'avanç cap a la societat socialista.

El bloc de poder oligàrquic-burgès està orientant la convocatòria de les properes eleccions del 22 de Maig amb la seva habitual estratègia de l'alternança bipartidista. Aquesta lògica electoral -que s'articula sobre la idea central del vot útil-, té com a finalitat garantir a la burgesia espanyola la continuïtat i reproducció del seu sistema de poder absolut -que ostenta des de 1939 amb el cop d'estat contra II República-, i, d'una manera especial, la continuïtat de les polítiques contra la classe obrera i a favor del capital financer i la patronal, així com el saqueig i la rampinya de la propietat del poble amb tot tipus de pràctiques corruptes protagonitzades per empresaris i per totes les forces polítiques gestores del sistema.

El reformisme d'esquerres –PCE, IU i altres organitzacions d'índole local en la mateixa línia- no inquieta a les classes dominants, doncs la seva pràctica política queda integrada en la lògica de reproducció de l'actual sistema polític, a partir de la seva renúncia a la revolució socialista i a la presa del poder per la classe obrera; orientació encara més garantida per la seva integració en el Partit de l'Esquerra Europea.

El PCPE presentarà candidatures a les eleccions locals i autonòmiques en totes les circumscripcions en les quals compti amb recursos suficients per a això, fent un especial esforç per augmentar el nombre de candidatures pel que fa a les eleccions passades. Lluny de les posicions electoralistes en les quals acaben caient moltes opcions que pretenen col·locar-se en el camp de l'esquerra, les candidatures comunistes faran de la campanya electoral un altaveu per seguir avançant en l'organització de la lluita de la classe obrera i els sectors populars contra les polítiques antiobreres i privatitzadores que en aquests últims anys han intensificat els diferents governs de l'oligarquia (tant de l'estat, com de les Comunitats Autònomes i Ajuntaments). Allí, on un treball continuat de lluita de masses pugui concretar-se en candidatures unitàries, el PCPE formarà part d'elles impulsant el seu programa al costat de les propostes de les altres organitzacions.

Els eixos programàtics de les candidatures del PCPE prioritzen la defensa de la titularitat i la gestió pública dels serveis col·lectius, les polítiques d'inversió lligades a l'ocupació, el reforçament de la participació del poble organitzat en l'exercici del poder polític institucional, i una reforma fiscal que greu a les classes dominants amb la major aportació a la formació dels pressupostos públics; i tot això concebut en una estratègia d'acumulació de forces que afavoreixi la conscienciació i l'organització del poble i de la classe obrera que solament serà avançant cap a la revolució socialista com es podran resoldre els grans problemes que avui els condemnen a unes precàries condicions de vida i a una explotació creixent que els llança a una situació d'autèntica esclavitud.

El 22 de maig, una vegada més, es donarà una confrontació entre les classes dominants i la classe obrera per fer avançar els seus interessos de classe. Recolzar a qualsevol de les candidatures que aspiren a ser gestores de l'actual sistema de dominació solament servirà per seguir reforçant al capitalisme espanyol que –igual que la formació capitalista mundial- gens ha d'oferir al poble treballador.

No existeix més vot útil per al poble i per a la classe obrera que atorgar la seva confiança a l'organització revolucionària que se situa a l'avantguarda en la lluita per la seva emancipació i pel socialisme i el comunisme.

Madrid, 26 de Febrer de 2.011