dijous, 7 d’abril del 2011

Acte d'inauguració del 16è Congrés de la FSM


Atenes, 5-4-11

Estan arribant ja els delegats al 16 Congrés. Procedim dels 5 continents i de més de 100 països.

Els sindicalistes grecs, que s'han responsabilitzat d'organitzar el Congrés, ens han distribuït en 4 grans hotels del centre d'Atenes als gairebé 900 delegats.

És impressionant veure la quantitat de cartells i pancartes que a Atenes anuncien per tots els seus barris la realització d'aquesta importantíssima trobada dels sindicalistes de classe de tot el planeta.

L'acte inaugural serà un veritable acte de masses al que s'ha convidat als dirigents obrers grecs.

Es farà en un immens pavelló, el Faliro Pavilion, amb discursos del PAME (Front Militant Unitari dels Treballadors Grecs), de les autoritats gregues que la FSM ha seleccionat, i dels president i secretari general de la FSM.

Com diu el text pendent de discussió PACTE D'ATENES que resumeix les propostes d'acció i lluita per als propers 5 anys, en aquest 16 Congrés de la FSM es reuneixen delegats representatius i delegats observadors amb gran experiència sindical i molt convençuts que aconseguirem la nostra missió de situar victorioses les reivindicacions de la classe obrera.

Els delegats al 16 Congrés són els quadres sindicals més militants, els més conscients, els més honests i els més internacionalistes de la realitat sindical mundial d'avui. La majoria d'ells han dedicat tota la seva vida a la lluita contra el capital, han perdut molts el seu lloc de treball per ser conseqüents amb les seves idees i per defensar als seus companys. Molts a més d'acomiadats han estat empresonats als seus respectius països en encapçalar les lluites de la seva classe. En alguns casos fins i tot han estat tan perseguits que s'han vist obligats a abandonar els seus països per seguir lluitant en defensa de la classe obrera enfront del capitalisme i els seus aliats.

Hi haurà absents en aquest 16 Congrés, aquells dirigents sindicals que han perdut la seva vida en la seva activitat militant sindical, sigui a Colòmbia, a Filipines, a Hondures, o en Palestina, per no citar més que els països on s'han concentrat els últims assassinats de sindicalistes.

La FSM iniciarà la seva 16 Congrés repudiant a aquells que recolzen a l'imperialisme en les seves intervencions armades en diversos països del planeta.

Els representants de l'Estat espanyol, presents en el 16 Congrés de la FSM anirem a criticar en el micròfon de la tribuna de debats del Congrés als sindicats espanyols que estan recolzant a les tropes imperialistes a Líbia, com acaben de fer CCOO i UGT amb el seu comunicat conjunt del passat 22 de març.

Segur que a l'Estat espanyol aquest 16 Congrés deixarà una petjada important entre tots els sindicalistes de classe.

Una salutació internacionalista,

Quim Boix

Delegat de l'Estat espanyol en el 16 Congrés