diumenge, 3 d’abril del 2011

Carta oberta de diversos ciutadans i doctors que viuen a Líbia

[...] Avui dia, és una agressió flagrant exterior d'EUA i l'OTAN contra un país sobirà - Líbia. I si algú dubta d'això, llavors diem que aquesta evidència és ben sabuda, perquè tot això està succeint davant els nostres ulls, i les accions d'EUA i l'OTAN amenacen la vida no tan sols dels ciutadans de Líbia, si no també a qualsevol que estigui al territori. Estem indignats pel brutal bombardeig de Líbia, que es duu a terme actualment per una coalició d'EUA i l'OTAN.

El bombardeig de Trípoli i altres ciutats a Líbia es dirigeix no només als objectius de la defensa aèria i la Força Aèria de Líbia, i no només contra l'exèrcit de Líbia, sinó també contra la infraestructura militar i civil. Avui, 24 de març de 2011, avions de l'OTAN i els EUA durant tota la nit i tot el matí van bombardejar un suburbi de Trípoli - Tajhura (on, en particular, hi ha un centre d'investigació nuclear). Defensa Aèria i les instal·lacions de la Força Aèria en Tajhura van ser destruïdes de nou en els primers 2 dies d'atacs i es va mantenir en més instal·lacions militars a la ciutat, però en l'actualitat l'objectiu dels bombardejos són casernes de l'exèrcit libi, al voltant del qual hi ha zones residencials densament poblades, i al costat d'ell - l'Hospital més gran de Líbia. Els civils i els metges no podien suposar que barris residencials poguessin ser destruïts, per la qual cosa cap dels residents o pacients de l'hospital va ser evacuat.

Les bombes i els coets van impactar en cases residencials i van caure prop de l'hospital. El vidre de l'edifici Centro Cardíac estava trencat, i en la construcció de la sala de maternitat per a les dones embarassades amb malalties del cor, una paret es va esfondrar part del sostre. Això va donar lloc a avortaments involuntaris pel qual deu bebès van morir, les dones es troben en vigilància intensiva, els metges estan lluitant per les seves vides. Els nostres col·legues i nosaltres estem treballant set dies a la setmana, per salvar a la gent. Això és una conseqüència directa de la caiguda de bombes i míssils als edificis residencials que resulten en desenes de morts i ferits, que són revisats i operats pels nostres doctors. Un nombre tan elevat de ferits i morts, com en l'actualitat, no va haver-hi en el total de tots els disturbis a Líbia. I això es diu "protegir a la població civil"?

Amb tota la responsabilitat en qualitat de testimonis i participants del que està succeint, assenyalem que els Estats Units i els seus aliats estan duent a terme un veritable genocidi contra el poble libi - com va ser el cas a Iugoslàvia, Afganistan i l'Iraq. Crims de lesa humanitat, dut a terme per forces de la coalició similars als crims comesos pels pares i els avis dels líders occidentals d'avui i els seus secuaços a Hiroshima i Nagasaki a Japó i a Dresden a Alemanya, on els civils també van ser destruïts amb la finalitat de dissuadir, a fallir la voluntat del poble per resistir (Alemanya recorda, i per tant es va negar a participar en aquest nou escorxador). Avui busquen que el poble libi rendeixi al seu líder, legitimar al seu "govern", i que lliurin submissament les riqueses petrolieres nacionals als països de la coalició. 

[...]

Som ucraïnesos, russos i bielorusos, gent de diverses professions (principalment metges), que portem treballant a Líbia durant més d'un any (de 2 a 20 anys). Durant aquest temps, ens hem familiaritzat amb la vida del poble libi i són pocs els ciutadans d'altres nacions que puguin viure en aquesta comoditat social, com els libis. Ells tenen dret a tractament gratuït, i els seus hospitals proporcionen dels millors equipaments mèdics del món.

L'educació a Líbia és també gratuïta, la joventut capaç té l'oportunitat d'estudiar a l'estranger a costa del govern. En casar-se, les parelles joves reben 60.000 dinars (uns 50.000 dòlars d'EUA) d'ajuda financera.

Els préstecs d'interès estatal, i com mostra la pràctica, són sense data. A causa dels subsidis del govern el preu dels cotxes és molt menor que a Europa, i que estiguin a l'abast de cada família. La gasolina i el cost de pa és d'un centau, i no hi ha impostos per a aquells que es dediquen a l'agricultura.

El poble de Líbia és tranquil i pacífic, no s'inclina per beure, i són molt religiosos. Avui dia, la gent està sofrint. Al febrer, la vida pacífica de la gent va ser violat per bandes de delinqüents i joves bojos - que els mitjans occidentals per alguna raó han cridat "manifestants pacífics". Van usar armes i van atacar comissaries de policia, agències governamentals, unitats militars - donant per resultat el vessament de sang. Els que les dirigeixen, persegueixen un objectiu clar - per crear el caos i establir un control sobre el petroli de Líbia. La mal informada comunitat internacional va dir que els libis estan lluitant contra el règim. Digueu-nos, qui no li agradaria aquest règim? Si aquest règim es trobés a Ucraïna o Rússia, no estaríem aquí, i treballaríem i gaudiríem de la comoditat social a casa, als nostres propis països, i en totes les formes possibles el règim es mantindria.

[...]

Els ciutadans d'Ucraïna, Bielorússia i Rússia, que es troben a Líbia:

Bordovsky S., Vasilenko, S., Vegerkina A., Henry IV, Henry H., L. Grigorenko, DraBragg, A., Drobot V. Drobot, N., Yemets E., Kolesnikova, T., Kuzin, I., Kuzmenko, B., Kulebyakin V. Kulmenko T., Nikolaev AG, Papelyuk V. Selizar V. Selizar About . Smirnov, O. Smirnova, R., Soloviev DA, Stadnik VA, Stolpakova T. Streschalin G. Stakhovich Yu, Sukacheva L. Sukachev V. Tarakanov, T., Tikhon N. Tikhonov VI, Tkachev AV, Hadareva E., Tchaikovsky, O., Chukhno D. Chukhno O. Yakovenko D. et al 

Aquí podeu trobar gran part de la carta oberta dels ciutadans en anglès