divendres, 6 de maig del 2011

Continua la criminalització: Interior obre expedient als organitzadors de la manifestació de l'1 de maig

El departament d'Interior ha obert un expedient sancionador contra els organitzadors de la manifestació de l'1 de maig a la tarda, amb motiu del Dia del Treballador, en què es van produir aldarulls i es van practicar 15 detencions.

Interior ha informat que s'instrueix per no adoptar mesures perquè es desenvolupés adequadament i per no garantir-ne el bon ordre. Un altre motiu que s'argumenta és no haver respectat les condicions fixades per en saltar-se l'itinerari establert.

Segons el departament, els organitzadors de la concentració -les entitats IAC, COBAS, COS i Papers i drets per a tothom- poden fer front a multes d'entre 300 i 30.000 euros.

Un cop s'ha notificat l'obertura de l'expedient als afectats, ara s'ha obert el termini d'al·legacions i la resta de tràmits preceptius fins que Interior el resolgui.

En el comunicat, la conselleria destaca que fins ara el procediment de sanció administrativa en cas de canvi de recorregut i manca de servei d'ordre d'una manifestació s'havia utilitzat de manera molt excepcional.

Ara, en canvi, és un dels arguments utilitzats, directriu que s'emmarca en la voluntat expressada pel conseller d'Interior de portar la llei fins al seu màxim per acabar amb la pràctica d'aprofitar esdeveniments públics per causar aldarulls i malmetre mobiliari urbà.

També seguint aquesta directriu, la resolució de l'expedient podrà tenir-se en compte de cara a futures peticions dels mateixos organitzadors per fer manifestacions.