dimecres, 8 de juny del 2011

PCV demanda al Govern posar fi a l'acord d'intel·ligència amb Colòmbia

Caracas, 6 jun, 2011, Tribuna Popular TP.- Perquè viola la sobirania nacional i la informació és usada per la intel·ligència nord-americana i sionista d'Israel, el Partit Comunista de Veneçuela (PCV) va demandar al govern veneçolà, deixar sense efecte la cooperació en matèria d'intel·ligència amb el govern i policia colombiana.

Així ho va expressar Oscar Figuera, Secretari General del PCV en la roda de premsa d'aquest matí, a propòsit dels antecedents lliurats pel propi govern veneçolà, sobre la cooperació que manté en matèria d'intel·ligència amb el govern de Colòmbia que han significat la captura i lliurament de quadres revolucionaris al règim narcoparamilitar de l'oligarquia colombiana.

El Partit Comunista considera que aquesta cooperació en matèria d'intel·ligència, esta vulnerant la sobirania del nostre país”, va indicar el dirigent comunista.

D'acord als antecedents que te el PCV i lliurats per les pròpies autoritats veneçolanes, va ser Colòmbia qui va informar a Caracas de la presència del cantautor i membre de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC-EP), “No és possible que la intel·ligència colombiana, en aquest cas el DAS pugui assenyalar-li al govern veneçolà on estan actuant els revolucionaris i revolucionàries al nostre territori, si no tenen agents colombians en territori veneçolà”, va assenyalar Figuera.

Per al Partit Comunista de Veneçuela, aquesta actuació dels agents colombians vulnera la sobirania nacional.

Però també el PCV va denunciar que aquesta cooperació d'intel·ligència amb el govern colombià, directament està sent utilitzada pels organismes d'intel·ligència nord-americans i d'Israel, atès que és conegut els acords en aquesta matèria que té el Govern de Colòmbia amb la CIA i el Mossad de l'Estat sionista d'Israel.

Existeix informació que les dades que es lliura a Veneçuela a la intel·ligència colombiana és del coneixement, domini, maneig i utilització per part de la intel·ligència nord-americana i del sionisme internacional”.

Per aquestes dues raons –la violació a la sobirania nacional i l'ús de la informació per part d'enemics declarat del nostre país, com són el nord-americà i el sionisme israelià- el Partit Comunista va demandar deixar sense efecte els convenis de cooperació en matèria d'intel·ligència amb el govern colombià.

GOVERN VENEÇOLÀ VULNERA EL DRET A la DEFENSA

El Partit Comunista de Veneçuela, també es va referir al que públic i notori, l'abandó del govern nacional dels drets que té tot ciutadà nacional o estranger, el dret mínim a la defensa.

Així com se li garanteix el dret a la defensa dels ciutadans veneçolans a qualsevol país de món, a Veneçuela que treballem i lluitem per constituir una nova societat i un Estat Revolucionari, ha de garantir-se a les i els revolucionaris, almenys, el dret a la defensa”, va demandar el PCV.

Situació que no ha succeït en el cas dels lliuraments i deportacions que el govern nacional a realitzat per la via administrativa, vulnerant així les lleis nacional, la Constitució Bolivariana de Veneçuela i els acords internacionals.

Però a més enfront a les expressions que s'han vingut assenyalant entorn del cas del Cantautor de les Farc, Julián Conrado, el Partit Comunista va demanar a l'Executiu Nacional que no s'equipari i es posi en una mateixa balança, als paramilitars que són part del govern colombià i al narcotràfic, amb les i els lluitadors colombians.

No es correspon amb una valoració ideològica i política transformadora, el que nosaltres tirem en un sol sac a els qui actuen en actes de delinqüència comuna, a els qui serveixen a l'Estat terrorista i narcoparamilitar colombià, com són els paramilitars, amb els qui resisteixen la dominació de l'imperialisme i de l'estat colombià”, va emfatitzar Figuera.