diumenge, 17 de juliol del 2011

Resolució sobre l'augment de la repressió a l'Estat espanyol

La profunditat de la crisi obliga al capital a desplaçar-se gradualment fora dels límits de la democràcia burgesa.

Els comunistes volem alertar i denunciar l'augment dels nivells de repressió i la tendència al feixisme que s'està vivint a Catalunya en les últimes setmanes amb les actuacions dutes a terme per part de la Conselleria d’Interior dirigida per Felip Puig.

La profunda crisi que travessa el sistema capitalista, amb la incertesa sobre l'esdevenir d'alguns països europeus per la seva complexa situació econòmica i la necessitat d'elevar l'explotació de la classe obrera a punts inimaginables fa uns anys, està comportant l'elevació conscient per part del sistema dels nivells repressius a quotes cada vegada majors. Les recents i constants intervencions dels Mossos d'Esquadra contra les mobilitzacions, així com l'actitud del Conseller Felip Puig contra aquestes mobilitzacions acompanyat d'una creixent ofensiva mediàtica de manipulació i tergiversació de la realitat, constaten el canvi de rumb cap a la feixistització de les estructures del sistema, amb Catalunya com a punta de llança. La situació de Catalunya està igualment acompanyada per un augment de les quotes repressives en altres territoris de l'Estat espanyol amb la significativa detenció i enviament a l'Audiència Nacional de 5 militants del PCPE i els CJC/CMC sense cap tipus de prova o la recent detenció de diferents activistes pro-animals acusats de “terrorisme”. L'ofensiva mediàtica diària contra Bildu després de les eleccions municipals també constata la cada vegada major connivència de les polítiques de l'Estat i els mitjans de comunicació, com ha quedat igualment palès amb el tracte informatiu dels successos esdevinguts a Catalunya.

El PCPC denuncia la reiterada actitud dels Mossos d´Esquadra de provocar incidents en manifestacions amb l'objectiu d'aïllar les protestes i reprimir totes les expressions contestatàries al capital.

El PCPC denuncia la voluntat del Conseller Felip Puig de perseguir totes les expressions i opinions que qüestionin i denunciïn la lògica repressiva dels Mossos d'Esquadra contra les organitzacions i mobilitzacions populars. En aquest sentit és preocupant la dinàmica persecutoria que està posant en pràctica la Conselleria d’Interior personant-se de forma sistemàtica com a acusació en tots judicis contra organitzacions i persones “antisistema”, arribant a amenaçar amb denunciar a Arcadi Oliveres per unes declaracions que qüestionaven la veracitat de l'actuació policial.

El PCPC denuncia les intencions expressades pel Conseller Felip Puig d'estendre la repressió contra els suposats 40 “antisistema” detinguts o identificats en la mobilització davant del Parlament contra l'aprovació dels pressupostos.

El PCPC denuncia la intenció de la Conselleria d’Interior de crear una unitat especial de vigilància i persecució “d'antisistemes”. Aquesta intencionalitat demostra una vegada més el caràcter de classe i repressiu de les estructures del sistema, i la seva necessitat de controlar i exterminar qualsevol dissidència a l'ordre establert.

La campanya mediàtica aixecada en els últims dies té un perillós caràcter feixista. No és nova la necessitat del sistema de crear un enemic públic número u, causant de tots els mals del país. Aquesta estratègia recurrent del sistema té en una col·lectivitat concreta la seva expressió històrica; en anteriors ocasions van ser els jueus o els islamistes, ara pretenen que el siguin els famosos “400 antisistema”. D'aquesta manera es generen les condicions mediàtiques per poder justificar qualsevol pressa repressiva contra aquest organitzacions populars en un futur.

S'albira un advers futur per a la classe obrera si no és capaç de fer front a un augment de la reacció i del perill feixista.

Davant la repressió, aixequem un mur popular!

Absolució detinguts en la Ciutadella!

Felip Puig, dimissió!


Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
CJC/Joves Comunistes del Poble Català (CJC/JCPC)