divendres, 12 d’agost del 2011

Diferents governs condemnen la repressió a Anglaterra

/Pravda Estat Espanyol

Diferents mandataris del món han condemnat en les últimes hores la dura repressió que està utilitzant el govern del Regne Unit als barris anglesos, després de diversos dies d'enfrontaments amb la policia, saquejos i autèntics escenaris de rebel·lió popular.

Per la seva banda, el president iranià, Mahmud Ahmadinejad, va condemnar aquest dimecres “la salvatge conducta” de la Policia britànica contra els manifestants que es van concentrar a Londres i va sol·licitar un pronunciament del Consell de Seguretat de l'Organització de Nacions Unides (ONU), va informar la televisió estatal d'Iran.

La salvatge conducta de la policia britànica és inacceptable”, va manifestar el mandatari iranià després de la celebració del Consell de ministres. Ahmadinejad es va referir a les autoritats britàniques i va demanar que "en lloc d'enviar tropes a l'Iraq, a Afganistan, a Líbia, per robar petroli, farien millor a pensar en la seva població”. De la mateixa manera, va sostenir que “una part de la població britànica va perdre la paciència (...) i no té cap esperança en el futur”.

A més del president iranià, el cap d'Estat de Zimbabue, Robert Mugabe, va ser un altre a criticar les decisions del Govern britànic durant la celebració del Dia de les Forces Armades del país africà. "Gran Bretanya, segons entenc, està en flames, en particular Londres, i esperem que puguin apagar-les, que es preocupin pels seus problemes interns i que evitin que aquest incendi es propagui, i ens deixin tranquils", va dir Mugabe.

De la mateixa forma el govern libi, utilitzant arguments similars als utilitzats per les potències imperialistes contra el seu país, van demanar la renúncia del president David Cameron. "Cameron ha perdut la seva legitimitat i ha d'anar-se [...] després de les massives protestes populars que ho rebutgen a ell i al seu Govern, especialment després de la violenta repressió policial utilitzada pel seu Govern contra els manifestants”, va dir Khalid Ca’im, un portaveu del Ministeri de Relacions Exteriors, a l'agència oficial de notícies Jana.