dimecres, 12 d’octubre del 2011

Els Mossos protegeixen el concert feixista a Poblenou, davant la resposta veïnal

Tot i que el concert feixista de Democracia Nacional estava convocat a la ciutat vallesana de Sabadell, degut a la resposta de diverses entitats i la pressió popular, finalment s'ha celebrat a Poblenou. A quarts de set de la tarda ha començat a la sala The Other Place del barri de Poblenou de Barcelona el concert feixista dels grups Para Bellum, Céltica i Brigada 1238. A l'interior del local hi van entrar diversos agents de la guàrdia urbana, parlant amb els amos del local i no han posat cap impediment a l'activitat. Al concert, entre d'altres persones hi assisteixen, Sergio Serralvo Ramírez, el cap de llista per Cornellà de Llobregat de la Plataforma per Catalunya (amb processos judicials per agressions i amenaces l'any 2009), i Pedro Chaparro, el cap de les joventuts de Democracia Nacional.

Pocs minuts després de les vuit del vespre, més de 150 antifeixistes que s'havien concentrat a la Rambla del Poblenou s'han manifestat pel carrer Pujades fins arribar a les portes del local on es celebrava el concert feixista. Quan els manifestants estaven a les portes del local "The Other Place", diverses furgonetes dels mossos d'esquadra han irromput al carrer i han carregat. Dos antifeixistes han quedat detinguts pels policies, que amb escuts i porres a les mans han fet una barrera d'agents per defensar la sala on es fa l'acte feixista. Altres quatre persones estan retingudes al costat dels furgons dels antiavalots, però finalment han quedat en llibertat. A l'altra banda del cordó policial s'han tornat a concentrar alguns antifeixistes, després que s'hagin produït corredisses pels carrers del barri. Alguns testimonis parlen d'entre vuit i vint furgonetes policials a la zona. 

Un local amb antecedents feixistes
L'abril de 2009, 'The Other Place' ja va ser escorcollat en una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil, en el marc d'una operació contra els 'Àngeles del Infierno', banda d'estètica motard i ramificacions ultradretanes que disposava de tres locals al Poble Nou. Els 18 detinguts arreu de l'Estat, 10 a Barcelona, foren acusats de tràfic de drogues i armes, extorsió i associació il·lícita i se'n va destacar els seus vincles amb l'extrema dreta. Entre els detinguts, hi figurava  J.A. Romero Ors 'Jaro', destacat membre dels Boixos Nois condemnat el 1991 per l'assassinat d'un afeccionat del RCD Espanyol. El desembre de 2007, altres 8 membres dels 'Ángeles del Infierno' ja havien estat detinguts per idèntics delictes, decomissant-se armes de foc i propaganda nazi.
No és el primer cop que l'extrema dreta recorre als Ángeles del Infierno. El juny de 2002, al pub Sin Perdón de València, vinculat al grup motard d'ideologia nazi i estructura paramilitar, ja va acollir una festa d'España 2002 per "promoure la neteja d'immigrants" al barri de Russafa on van actuar els grups División 250, Klan y Estirpe Imperial. El cantant de División 250 era Manduel Canduela, l'actual secretari general de Democràcia Nacional que avui ha parlat a l'acte a Montjuic.
Manifestació antifeixista a Sabadell
Prop de 200 persones s'han manifestat pel centre de Sabadell convocats per 16 entitats - entre elles el PCPC i els CJC/JCPC - en resposta al concert feixista que s'havia organitzat en un primer moment a la sala "The Klap", antiga "La Botellita". La ràpida resposta ha pogut assegurar que el partit feixista modifiqui el lloc de celebració.