dimecres, 5 d’octubre del 2011

Resolució contra la ràtzia repressiva a Catalunya

Davant la ràtzia de detencions que estan realitzant els Mossos d’Esquadra i Policia Nacional contra suposats participants a les protestes davant el Parlament català el passat 15 de juny, la detenció el passat diumenge de dos joves antifeixistes, i la detenció fa poques hores del jove músic Pablo Hásel, el PCPC i els CJC/JCPC volem mostrar el nostre rotund rebuig a aquestes mesures repressives, que no fan més que demostrar que els gestors del capitalisme a Catalunya només contemplen la via repressiva contra qualsevol protesta popular.

Ahir van ser joves antifeixistes, avui la policia de Felip Puig, tres mesos i mig després dels fets, carrega novament contra els sectors populars que es mobilitzen. Com ja va ser el passat juliol contra 5 camarades del PCPE i els CJC asturians, és el tribunal d’excepció de l’Audiència Nacional qui emet les ordres de captura.

Però no tenim notícies de cap detenció ni investigació sobre l’actuació de Mossos d’Esquadra de paisà que van actuar com a provocadors realitzant accions violentes, i hi ha nombroses proves documentals al respecte. Tampoc tenim constància de cap investigació respecte la brutalitat policial al desallotjament fallit de Plaça Catalunya.

Malauradament però, sí tenim constància que el senyor Conseller Felip Puig ha enviat els seus nois de compres pel món, mirant les ofertes de temporada de canons d’aigua i gasos lacrimògens.

Els comunistes ens imaginem que l’armament que pretén comprar el Govern de Mas no té com a finalitat la captura i entrega a la justícia d’aquells que s’estan enriquint amb la privatització de les caixes, ni als gàngsters que estan conspirant per obligar-nos a treballar més per menys, ni als sicaris que s’estan enriquint especulant amb aliments i altres béns de primera necessitat i òbviament tampoc contra les asseguradores i mútues que s’enriqueixen gràcies a les retallades a la sanitat pública.

El Govern de la Generalitat, igual que va fer ja en el seu moment el tripartit, insisteix en la via violenta com a únic camí del capitalisme per perpetuar-se.

Els i les comunistes no podem si no interpretar aquestes ràtzies i els processos judicials oberts contra sindicalistes, solidaris i solidàries contra els desnonaments o antifeixistes (com els tres comunistes dels CJC/JCPC i el PCPC, encausats pel govern de Joan Saura, i que seran jutjats aquest primer de desembre) o músics compromesos, com una violenta declaració d’intencions de la burgesia catalana.

La burgesia catalana no pensa aturar el desmantellament del sector públic i no pensa aturar la seva política de sobreexplotació de la classe obrera catalana. La burgesia a catalana està disposada a esclafar violentament qualsevol resposta popular. Semblen però, tenir mala memòria, i s’obliden que els pobles no es deixen doblegar fàcilment, i s’obliden que històricament el poble català ha sabut confrontar-los exitosament.

Exigim que s’aturi la ràtzia de detencions i que s’anul·lin els procediments i causes.

Exigim la dimissió del Conseller Felip Puig per ordenar accions violentes contra manifestants pacífics i per ordenar l’actuació d’agents policials encaputxats com a provocadors violents.

Exigim una completa depuració del cos armat dels Mossos d’Esquadra.

Els i les comunistes catalans tenim molt clar que a la classe obrera només li queda el camí de la lluita. La política de conciliació, de reforma i de pacte social dels darrers 35 anys només ens ha portat precarietat, violència i pèrdua de drets.

Després de cada pacte amb la burgesia, la classe obrera ha perdut drets i ha guanyat precarietat, mentre, els capitalistes no han deixat d’enriquir-se. Ara, amb un capitalisme amb una profunda crisis estructural, ens imposen nous i dolorosos sacrificis a la classe obrera, mentre els grans monopolis i el grapat de famílies que controlen l’Estat espanyol i Catalunya acumulen més i més beneficis.

Qui somiï amb un capitalisme més humà, qui somiï amb un capitalisme amable, o és un ingenu o només intenta desmobilitzar a la classe obrera.

Només la lluita revolucionaria pel socialisme podrà acabar amb el senil capitalisme.

És el moment de cridar TOT per a la CLASSE OBRERA!


Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu dels CJC/Joves Comunistes del Poble Català

Barcelona, 5 d’octubre de 2011