dijous, 24 de novembre del 2011

Capitalisme i patriarcat, culpables de feminicidi

Des de l'any 2003 fins avui han estat assassinades 606 dones per l'única raó de viure en una societat dividida en gèneres i en classes socials. Morts comptabilitzades en les estadístiques oficials per ocórrer en l'àmbit de parelles o exparelles, si ben només representen una ínfima part de la violència contra les dones. Queden fora altres conductes que en sortir-se de l'esfera domèstica no són tingudes en compte com a violència patriarcal, així s'alleugereixen les dades. Així es propaga que la violència és fruit d'extraviaments individuals sense còmplices i bases que la sustenten.

Els assassinats, expressió extrema i visible de la violència patriarcal, és la punta de l'iceberg d'una violència reiterada i sistemàtica contra dones i nenes, no circumscrita a l'esfera familiar ni a les agressions físiques. El menyscapte a la dignitat forma part de la vida quotidiana de moltes dones en la família i fora. En el treball i en l'oci. Hi ha tot un conjunt de violacions contra els drets de les dones, actes i conductes tendents a ocasionar-les mal, que en ocasions culminen amb la mort violenta de les mateixes. I això és feminicidi.

La violència patriarcal estructural i les seves múltiples expressions, fins i tot els feminicidis, són part consubstancial del sistema d'opressió. Per moltes lleis integrals, ordres d'allunyament i jutjats especials que es creeïn, la incapacitat de millorar la situació és evident. Les dones en la societat capitalista i patriarcal som inferiors als homes, guanyem un 30 per cent menys, fem doble jornada laboral, les tasques menys gratificants, considerades objectes sexuals per la indústria de l'oci, amb escassa participació en les organitzacions polítiques... qui pot creure en la igualtat real? Per a què serveixen els jutjats i les lleis si en la vida real tot està organitzat per a la divisió sexual i la desigualtat entre gèneres?

No es pot acabar amb la violència de gènere sense acabar amb les causes que l'engendren: la desigualtat, la discriminació, la divisió sexual del treball, la família patriarcal heterosexual, la desvaloració i la subordinació són causa dels assassinats d'odi contra la dona, i de la violència cap aquestes. Per al capitalisme els beneficis són evidents, disciplinades i intimidades les dones pel patriarcat, obtindrà els majors avantatges de la nostra força de treball.

Fora de concentracions silencioses, intimistes i sentimentals, denunciem la santa aliança criminal del capitalisme i el patriarcat.

LLUITA FEMINISTA DE CLASSE

CONTRA LA VIOLÈNCIA PATRIARCAL!