dimarts, 22 de novembre del 2011

Nota prèvia de valoració dels resultats electorals

El Comitè Executiu del PCPE emet aquesta nota prèvia de valoració dels resultats electorals del passat 20N. En els propers dies el CE emetrà una resolució sobre aquest tema, una vegada realitzat un debat col·lectiu amb el temps necessari.

1. El desenvolupament de les eleccions consolida l'objectiu de l'oligarquia de dotar-se d'un govern de refresc per continuar les polítiques d'ajust en l'escenari de la crisi estructural del sistema capitalista espanyol.

2. El proper govern del PP –amb la possible incorporació d'algun membre d'altres partits- respon a les expectatives de l'oligarquia. Un govern amb àmplia majoria parlamentària, si bé es constata una limitada capacitat per incrementar els vots obtinguts per aquesta formació oligàrquica en les eleccions del 2008. Això expressa la desconfiança de l'electorat en relació a les polítiques que s'aplicaran en la propera etapa.

3. L'enfonsament electoral del PSOE és expressió de la frustració del seu electorat davant les polítiques aplicades en la gestió de la crisi capitalista estructural. Bona part d'aquest electorat va caminar cap a l'abstenció o cap a diverses formacions polítiques intermèdies.

4. El reformisme d'IU/ICV, i altres opcions de les burgesies perifèriques, es beneficien de la reculada de la socialdemocracia i guanyen una millor presència parlamentària. Aquesta major presència al Parlament es traduirà en un nou moviment cap a posicions de major moderació política, i majors compromisos amb l'oligarquia que tractaran de mantenir el descontentament de les masses treballadores en els límits de la formalitat democràtic burgesa.

5. El PCPE obté una millora de les seves, ara com ara, modests resultats electorals, i demostra que el seu electorat creix de forma constant sense deixar-se entabanar pels cants de sirena del reformisme. Són vots guanyats amb un seriós esforç militant en un constant i compromès treball de masses en aquests últims anys. Aquests resultats s'emmarquen en el procés de consolidació del PCPE com a referent comunista en el conjunt de pobles i nacions d'Espanya.

6. La reforma de la Llei Electoral s'ha mostrat com un sinistre ardit per tractar d'evitar la presència comunista en les eleccions. Sense aquesta argúcia els resultats del PCPE serien manifestament millors. La repressió de les nostres candidatures, amb la tupinada electoral a Barcelona, no impedirà continuar amb aquest procés d'acumulació de forces. Esgotant les vies de la legalitat burgesa, el CE portarà al Tribunal d'Estrasburg la sens dubte il·legal anul·lació de la nostra candidatura.

7. Les brutals polítiques que aplicarà el nou govern, que aprofundiran les ja iniciades pel PSOE, sotmetent-se disciplinadament al mandat de l'oligarquia, requereixen d'una àmplia mobilització de masses lluitant per una sortida socialista davant la crisi estructural del sistema capitalista, organitzant un Front Obrer i Popular que aglutini a tots els sectors confrontats amb la dominació de l'oligarquia. En la lluita sindical la formació de Comitès d'Unitat Obrera definiran l'estratègia principal del PCPE.

8. El CE del PCPE saluda el treball de tota la militància en aquesta batalla electoral, i agraeix a totes aquelles persones properes que han col·laborat en la mateixa la seva confiança i el seu esforç. El PCPE no defraudarà la confiança d'els qui han dipositat el seu vot per la nostra proposta política. La lluita és fins a la victòria!

21 de Novembre de 2011


Comitè Executiu del PCPE