divendres, 13 de gener del 2012

Històrics sindicalistes signen manifest per a la vaga general

Els signants del present escrit, veterans sindicalistes cofundadors de CC OO, venim expressant els nostres desacords amb la política de concertació que des de diverses dècades vénen practicant els nostres dirigents, juntament amb els de UGT, la patronal i els governs de torn, el mateix del PSOE, del PP, com a Catalunya de CiU i abans el Tripartit.

Aquesta política de pactes, de contrareformes, ha portat als treballadors a la fallida arruïnant a quantes millores de llibertat sindical i de béns materials havien arrencat aquests al feixisme de la dictadura franquista, amb elevadíssims costos i sacrificis de tot tipus. En la primavera de 2011, aquests signants van promoure la recollida de signatures massives en un document on s'assenyalaven les més importants de les reivindicacions minvades i perdudes; el nostre escrit de queixa va ser lliurat al titular de la Secretaria General de la CONC sense que a dia d'avui s'hagi tingut en compte.

No solament persisteix el que dèiem en aquell escrit, fins a en el plànol internacional s'ha abandonat la solidaritat internacionalista i s'arriba a la paranoia de recolzar la invasió imperialista a Líbia. Avui ens trobem en un escenari intern encara més caòtic, immers en la ofensiva de retallades socials i pujades d'impostos col·locats per la plutocràcia del PP i de CiU a Catalunya. Patim 5 milions d'aturats (700.000 de Catalunya), congelacions salarials generals, de les pensions, atur del 50% en la joventut, i una sanitat cada vegada més insuficient que situa als malalts en llargues llistes d'espera, donant-se casos de defunció per escassa assistència mèdica. És en aquest context terrorífic en el qual la dreta oligàrquica catalana i espanyola està reimposant retallades sobre el que ha quedat de les retallades anteriors del PSOE.

Per aprofundir en això se situa una nova reforma laboral del que els va quedar pendent per suprimir en les últimes reformes, sobretot de la de 2010; en concret per acabar amb la negociació col·lectiva, per facilitar la desestructuració definitiva de la organicitat, i donar via lliure a la impunitat del sindicalisme groc. Les reformes anteriors no van crear ocupació, sinó més atur, perquè aquestes responen, com la que ens presenten ara, als interessos de l'oligarquia imperialista de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional.

Les mesures últimes aprovades pel Govern del PP, anticipades a Catalunya per CiU, no donen cap esperança a reactivar l'economia del país. Els ingressos econòmics per el futur els confien a una política tributària orientada en exclusiva sobre la població assalariada i sobre la fiscalitat; contra els pensionistes amb un creixement del 1% enfront de la pèrdua de l'IPC del 2,4%, sense cap mesura per gravar a les grans fortunes i, com ho va fer anteriorment Zapatero, amb l'objectiu central de l'abaratiment del preu de la força de treball.

Fins ara la direcció sindical de CCOO s'ha limitat a l'elaboració d'un extens document d'anàlisi d'aquestes retallades per, juntament amb la UGT, posar-se a negociar amb la patronal la nova reforma laboral, sense una actuació de fermesa al rebuig per anar a la mobilització. CCOO no pot adoptar una actitud contemplativa esperant que el Govern ho imposi per decret perquè això suposa l'acceptació encoberta, que és el mateix que persegueix la CEOE.

Nosaltres, com a afiliats, com a veterans sindicalistes cofundadors d'aquesta organització sindical, exigim la reuptura formal de la política de concertació que ha arruïnat al sindicalisme de classe que li va donar prestigi a les CCOO que nosaltres regentàvem. Exigim, sense cap dilació, la convocatòria d'una VAGA GENERAL mitjançant la crida per a això a totes les forces sindicals i polítiques d'esquerres, a fi d'aturar aquest cúmul d'agressió que estem rebent.

Ens dirigim a tots els treballadors i treballadores, als càrrecs sindicals d'empresa i a totes les estructures de les diferents organitzacions sindicals, tant de rams com a territorials perquè recolzin l'acció.


Els signants: Luís Romero Host, construcció; Juan Navarro García, fusta; Esteban Cerdán Francés, metall; Francisco Liñán Muñoz, construcció; Ramiro Perea Cazorla, fusta; Enrique Crusat de Abaria, energia; Adrián Risquez García, transport; Pedro Cuadrado Asensio, metall; Julián Méndez Rodríguez, fusta; Luís Ballesteros Ballesteros, construcció; Antonio López Martínez, energia; Mauricio Santacruz Mora, química; Manuel Blanco Sánchez, metall; Manuel González Fernández, metall; Francisco Cano Muñoz, construcció; Miguel Guerrero Sánchez, energia.

Barcelona, 11 de Gener de 2012.