dimarts, 28 de febrer del 2012

Comunicat d'AEP en relació l'acció policial a la Conselleria

L’AEP-Associació d’Estudiants Progressistes manifesta el seu rebuig total a l’acció policial d’aquest matí, dimarts 28 de febrer, que ha reprimit un cop més una acció pacífica i legítima del moviment estudiantil català. A primera hora del matí, un grup d’estudiants entrava a la Conselleria d’Economia i Coneixement amb l’objectiu de lliurar un manifest a l’atenció del Conseller, Andreu Mas Colell, que recollia les reivindicacions de la comunitat universitària per aconseguir un sistema educatiu superior públic i de qualitat. El gruix de manifestants s’esperava a fora en acte de suport. En aquell moment, un equip molt nombrós del cos d’antidisturbis dels Mossos d’Esquadra, apostat a les portes de l’edifici i rodalies, ha carregat contra la manifestació pacífica i ha detingut a dos estudiants. 

La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) convocava aquesta concentració com a part d’un cicle de mobilitzacions en contra de les retallades del govern de Convergència i Unió. Les retallades no només en minven la qualitat i ataquen l’autonomia universitària en la presa de decisions, sinó que conformen un canvi de model, una privatització encoberta del sistema públic d’educació superior. D’una manera covarda i cínica, la Generalitat ha aplicat la retallada d’una manera simple: ha reduït les transferències pressupostàries a les universitats catalanes, que s’han vist obligades a aplicar acomiadaments i reduccions salarials, pujades de taxes de matrícula, ampliació de la ràtio d’alumnes per aula, reduccions dels serveis i una flagrant reducció de la qualitat dels ensenyaments en general. 

Un cop més, com a València fa uns dies, a Girona al desembre i a Barcelona en els darrers anys, el poder executiu no té una altra eina que no sigui la violència per fer callar les veus de l’oposició ciutadana pacífica. Els governs veuen que, sense arguments racionals per justificar les mesures que apliquen, només poden aplicar la força davant els arguments que els deixen en evidència. 

L’AEP rebutja un cop més qualsevol acte de violència policial, ja sigui en forma de càrregues, detencions o multes, així com altres actes de repressió del moviment universitari com ara sancions acadèmiques o econòmiques. Així mateix, l’AEP es posa a disposició de les persones afectades que necessitin suport de qualsevol tipus. Per acabar, ens mantenim en la nostra convocatòria unitària de la manifestació de demà, convocada a les 12:30 hores a la Plaça de la Universitat, i de la vaga general d’universitats convocada per la PUDUP.