dimarts, 21 de febrer del 2012

En defensa de l'educació pública i en solidaritat amb el reprimits


A la llum dels últims episodis de lluita protagonitzats per la joventut valenciana des del dimecres 15 de Febrer, els Col·lectius de Joves Comunistes (CJC) del País Valencià i el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE) volem, abans de res, expressar la nostra solidaritat amb tots els/les companys/es detinguts/des i agredits/des, i la nostra més enèrgica repulsa a la repressió exercida per l'Estat i les seves forces repressives.

Exigim la immediata dimissió de la delegada del govern per ser la responsable directe d'aquest bàrbar episodi de violència policial.

Tot el que està ocorrent només s'entén si som conscients que el capitalisme, immers en una profunda crisi estructural, necessita, entre moltes altres coses, privatitzar l'educació pública per buscar nous espais de negoci des dels quals tractar de remuntar la seva descavalcada taxa de guany; només aquesta raó material explica la ferotgia utilitzada pels seus violents gossos uniformats. L'Estratègia Universitat 2015 i l'abandó conscient de l'educació pública valenciana s'emmarquen clarament en aquesta política de deteriorar el públic per després “salvar-ho” privatitzant-ho.

En aquest context se situa la mobilització de l'IES Lluis Vives, amb moltes altres en la resta del País Valencià. L'única diferència ha estat el llanço i iniciativa demostrats per la joventut d'aquest institut, que va arribar a tallar en diverses ocasions el cèntric carrer Xàtiva.

El tall d'aquesta artèria valenciana li va valer de pretext a delegació de govern i al dispositiu policial allà desplegat per carregar indiscriminadament contra joves, alguns d'ells/es amb tan sols 12 anys, realitzant diverses detencions i agredint de gravetat a varis d'ells/es. Aquesta actuació policial no és casualitat i respon a la tàctica estatal de provocar por a tot aquell que es mobilitzi. Els CJC i el PCPE denunciem l'actuació policial dels últims dies contra els estudiants de l'IES Luis Vives i cridem als estudiants, professors i a tots els treballadors i treballadores a organitzar-se per fer front a la crisi capitalista que ens ofega i ens nega el futur. També cridem a denunciar en tots els àmbits possibles la repressió de l'Estat contra tots aquells i aquelles que no callem.

Avui més que mai, defensar l'educació pública més que una opció, és una necessitat. Els estudiants valencians han fet un pas endavant sortint al carrer i organitzant-se. Davant això, les forces repressores al servei del capital no han dubtat a reprimir, emulant als grisos que carregaven a l'ordre de Fraga, detenint a més d'una vintena de joves. Davant això, els joves, estudiants, i el poble en general han de continuar la lluita organitzada, confrontant amb la repressió, element inherent al propi estat capitalista.

Els drets conquistats per la classe treballadora amb lluites heroiques al llarg del S.XX estan sent destruïts i enderrocats i la burgesia no detindrà el seu atac al poble fins que la classe obrera articuli una resposta organitzada. Tot ho guanyem lluitant i tot ho perdrem si no lluitem! El capitalisme, és un càncer a extirpar, i en la seva fase de decadència no dubtarà a usar tota la seva violència per reprimir tota veu que s'alci contra el sistema.


Els CJC i el PCPE del País Valencià exigim:
  • La retirada de càrrecs de tots els detinguts en les diferents càrregues succeïdes a València.
  • La retirada del decret precaritzador de l'educació i la sanitat a la Comunitat Valenciana així com el reforçament de la sanitat i l'educació pública eliminant concerts i cessions a mans privades dels serveis públics.
  • La depuració dels cossos repressors de l'estat, plens d'elements feixistes que mantenen viu el llegat franquista en el seu si.

A més, proposem:
  • Als treballadors i treballadores del centre d'estudis, que s'organitzin entorn d'un Comitè per a la Unitat Obrera, en el marc del procés de formació dels mateixos que s'estan donant en tot l'Estat.
  • A l'estudiantat, que prossegueixin la lluita, sense deixar-se portar per la por, per la provocació de “falsos amics” que juguen a favor de la repressió de l'Estat. La lluita, per ser eficaç, ha d'estar organitzada. Per això, proposem que continuïn les assemblees com a òrgan màxim de representació democràtica de l'estudiantat durant la mobilització. També advertim que el problema que enfrontem té un origen clar en la crisi estructural del capitalisme i la solució està en la superació a través de la lluita d'aquest sistema caduc.
  • Continuar una acumulació de forces, on les lluites estudiantils estrenyin cada vegada més llaços amb les dels treballadors i treballadores i conflueixi en la reivindicació de la Vaga General, com a instrument de lluita de la classe treballadora.

SI HI HA FUTUR PER A lA JOVENTUT, I ES CONSTRUEIX LLUITANT!

CAPITALISME: UN CÀNCER A EXTIRPAR, MÉS QUE UNA OPCIÓ, UNA NECESSITAT!

ARA MÉS QUE MAI, AMB ELS CJC I EL PCPE, ORGANITZAR-SE I VÈNCER!