divendres, 30 de març del 2012

Sabadell diu NO a la reforma laboral i al pacte social



Sortides i accessos tallats a primera hora, entre un setanta i un vuitanta per cent de seguiment de la vaga per part dels treballadors sabadellencs i més de 10.000 persones al carrer és el balanç positiu que coincideixen a fer sindicats, moviments socials i partits de la jornada de vaga general convocada ahir. La protesta, que a la ciutat es va concentrar al matí, volia ser un clam contra la reforma laboral aprovada recentment al Congrés.

Dura repressió contra el piquet unitari

El piquet unitari de "Sabadell Lluitant", coordinadora on participen més d'una desena d'entitats, partits, i sindicats anticapitalistes de la ciutat (entre ells el PCPC i CJC/JCPC), va iniciar el treball de la vaga general a primera hora del matí tallant l'accés a Sabadell i la sortida cap a la C58. Més tard va avançar per la ciutat (Gran Via, carretera Barcelona...) afectant i bloquejant el tràfic al seu pas, fins que cap a les 8,30h una brutal càrrega policial va dispersar el piquet. La càrrega va acabar amb 6 detinguts, diversos ferits, identificacions, i amb periodistes de Vilaweb agredides injustificadament, a pesar de mostrar les acreditacions.




Manifestació multitudinària de CGT

El punt àlgid de la convocatòria d'ahir a la ciutat va ser a mig matí quan la marea humana omplia pràcticament tot el recorregut des de l'Eix Macià fins l'Ajuntament. Convocats per Comissions i UGT uns, i per CGT i la plataforma Sabadell Lluitant els altres, milers de sabadellencs van recórrer l'eix central de la ciutat amb crits contra la reforma laboral i assenyalant amb pintades i cartells els que consideren els 'veritables culpables de la crisi'. La sorpresa la va donar la multitudinària manifestació de CGT i la plataforma d'entitats Sabadell Lluitant que va aplegar prop de 3.500 persones, més manifestants que la marxa convocada per les grans centrals sindicals. La marxa, en la qual es van desplegar pancartes i enganxar cartells a les entitats bancàries, va obligar a tancar els comerços que restaven oberts al seu pas, inclòs el Mercat Central, i va tapiar simbòlicament, amb planxes de metall la seu del Gremi de Fabricants.