dimarts, 24 d’abril del 2012

Detenen a la secretaria d'organització de CGT-Barcelona

L'espiral de repressió empresa arran de la vaga general del 29 de març segueix incrementant-se. Aquest dimarts 24 d'abril, els Mossos d'Esquadra han detingut Laura Gómez, secretària d'Organització de la CGT-Barcelona quan sortia de casa seva per anar a treballar. Gómez ha estat traslladada a la comissaria de les Corts, on s'han concentrat desenes de persones convocades pel sindicat com a mostra de rebuig. També s'ha convocat una concentració de solidaritat per al dimecres a les 8.30 en la Ciutat de la Justícia

Els Mossos li imputen els delictes de desordres públics, incendi, coaccions i el delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques. Anteriorment, la policia catalana ja l'havia denunciat en diverses ocasions per faltes contra les persones, coaccions, danys contra el patrimoni i ocupació d'immobles.

Fonts de la CGT han explicat que la repressió soferta s'explica perquè “cada vegada hi ha més gent que es suma a protestes contra l'actual sistema i recolza a organitzacions i sindicats que no controla el poder polític i això no els agrada”. “Els polítics estan desprestigiats i intenten aplacar qualsevol persona que es mobilitza en contra seva i les lleis que tiren endavant”, han afegit les fonts.

El 29-M desenes de persones van ser detingudes i tres joves estudiants segueixen encara a la presó preventiva. La setmana passada, sis persones van ser arrestades a Catalunya (quatre a Barcelona i dues a Tarragona) per, i sempre segons la versió policial, participar en accions violentes durant la jornada de vaga general. Totes ja han estat posades en llibertat. Finalment, aquest diumenge unes 2.000 persones van participar en una manifestació pel centre de Barcelona per reclamar l'alliberament dels tres empresonats. Durant la marxa, dues persones van ser detingudes acusades d'haver realitzat pintades en el recorregut de la mobilització. El dilluns van quedar en llibertat després de passar la nit al calabós.