dijous, 3 de maig del 2012

Davant l’escalada repressiva del Govern de la Generalitat

El Partit Comunista del Poble de Catalunya i els CJC/Joves Comunistes del Poble Català, davant l’escalada repressiva del Govern de la Generalitat amb la connivència del Govern Central, manifestem la nostra frontal oposició.

Els fets succeïts a la vaga general del 29 de març a Barcelona han servit d’excusa per iniciar una intensificació sense precedents de la repressió contra el moviment popular de Barcelona i de Catalunya. És curiós comprovar com, mesos abans dels fets de la vaga general, la Conselleria d’Interior tancava milionaris contractes per rearmar amb gasos lacrimògens, pots de fum i amb nous projectils els cossos antidisturbis. La Conselleria d’en Felip Puig sembla ser la única a la que no afecten les retallades.

De la vaga general se’n deriva la imputació de desenes de sindicalistes i joves activistes així com l’empresonament de sindicalistes i estudiants, als qui, com a PCPC i CJC/JCPC, no podem donar altra qualificatiu que el de presos i preses polítics.

En paral·lel a l’actuació de la Generalitat, el Govern Central prepara una reforma del codi penal per criminalitzar i reprimir amb major efectivitat i contundència les lluites de la classe obrera.

A més, el Govern Català, ha recorregut a una acció sense precedents al publicar en una web les imatges de desenes de persones a qui, ignorant la presumpció d’innocència, ignorant la llei del menor i la llei de protecció de dades, acusa de delinqüents, i demana la delació ciutadana. Recordem que establir xarxes civils de delators era una pràctica habitual de dictadures com la xilena, l’argentina o a la Colòmbia de l’actualitat. Aquests tipus d’accions estan conceptualment molt a prop de la creació de xarxes parapolicials.

Ara, al 1er de maig, hem patit la provocació i el setge dels cossos antiavalots i d’agents encaputxats vestits de paisà, amb escorcolls indiscriminats, requisa de propaganda, fotografiant la cara del posseïdor de la propaganda, per tal de vincular ambdós elements. Fets d’extrema gravetat, ja que és inevitable pensar que el Govern d’Artur Mas està confeccionant llistats polítics i ideològics, llistats dels que ja teníem constància, però que, desprès d’aquest primer de maig tindran un caràcter massiu i exhaustiu.

Barcelona continua en estat de setge, 8.000 antiavalots protegiran la cimera del BCE del poble. Milers d’antiavalots blindaran una cimera dels estudiants que es manifestaran aquell mateix dia contra l’augment abusiu i prohibitiu de les taxes.

Els i les comunistes manifestem, novament, que l’Estat no és neutral, que l’Estat té un caràcter de classe per essència, i que en certs moments històrics, l’Estat Burgès ha pogut mantenir la seva façana democràtico-burgesa mentre la correlació de forces a la lluita de classes li ho permetia. Aquesta façana està caient al mateix ritme que la brutal crisi capitalista recau sobre els ossos de la classe obrera i aquesta augmenta el seu nivell de consciència i de lluita.

Per això novament diem que el capitalisme ni és reformable ni és humanitzable i fem una crida a abandonar concepcions interclassistes i reformistes que només desorienten a la classe obrera i beneficien a la oligarquia.

El PCPC i els CJC/JCPC exigim:

- La fi de l’escalada repressiva
- L’alliberament dels i les empresonades arrel de la vaga General
- L’absolució dels encausats i encausades arrel de la Vaga General
- El tancament de la web il·legal que promou la delació
- La destrucció dels fitxers polítics i ideològics elaborats per Interior
- La dimissió del Conseller Felip Puig i la depuració dels cossos repressius

El PCPC i els CJC/JCPC considerem que l’únic camí és enfortir la lluita de masses, amb la classe obrera al davant, per aturar la barbàrie capitalista. És en aquest sentit que es manifesta, cada cop amb major claredat, la necessitat d’articular el Front Obrer i Popular pel Socialisme com a millor instrument de lluita per a la classe obrera.

Barcelona, 3 de maig de 2.012

Comitè Executiu del PCPC

Comitè Executiu dels CJC/JCPC