dissabte, 21 de juliol del 2012

Crònica de la Setmana Roja al barri del Clot

Emmarcada a la “Setmana Roja” al Clot (barri d’extracció popular del Districte obrer de Sant Martí) que va començar el dimarts i finalitzarà amb el míting que el PCPC realitzarem el divendres a les 19h, es succeeixen les accions d’agitació i difusió de les idees i propostes dels comunistes catalans.

Durant la nit del dimarts, van aparèixer pintades de grans dimensions pel Districte a les rodalies de Centres de Salut (CAP’s), Instituts d’Ensenyament Secundari (IES) i altres importants centres de la vida social de Sant Martí.

Aquestes pintades denunciaven la intervenció de la Troika i les conseqüències de les polítiques dictades per la oligarquia que dirigeix la UE; reclamant alhora la necessitat d’una altra Vaga General de caràcter obertament polític, i la total oposició a l’ imperialisme econòmic, militar i social de la UE. També tractaven temes candents i molt propers per les famílies obreres de Sant Martí: fam, misèria i estafes bancàries. Només a Sant Martí, desenes de milers de treballadors han estat estafats per la banca, i 2,500 persones registrades al barri de la Pau passen gana (es calcula que només un terç es registren).

Davant aquesta situació, la cèl·lula Salvador Guinot del PCPC, segueix amb la seva campanya de denúncia, proposta i acumulació de forces per tal de seguir treballant més i millor amb/per la classe obrera –ja iniciada amb anteriors mobilitzacions- , fent arribar la proposta dels comunistes, que no és una altra que la sortida immediata de la UE, la OTAN i l’FMI, i la lluita pel socialisme, única sortida possible a la barbàrie capitalista.

El dimecres, els camarades del Partit van continuar amb el treball planificat repartint centenars d'octavetes i comentant amb els i les treballadores la realitat i les posicions del PCPC. El dijous van participar activament a la difusió d'aquesta campanya de barri a les manfiestacions contra les retallades, i el divendres es va organitzar un míting comunista a la Plaça del Mercat, juntament amb els CJC/JCPC.