dilluns, 16 de juliol del 2012

Davant l’amenaça de desallotjament de l’assentament d’obrers al Besòs

La cèl·lula Salvador Guinot del PCPC manifesta el seu frontal rebuig a la intenció de desallotjar els 300 treballadors assentats en una nau industrial abandonada al barri del Besòs, carrer Puigcerdà, cantonada Marroc.

Les condicions de vida dels treballadors assentats allà son infrahumanes, a la manca d’aigua, cal sumar les derivades de la massificació, la manca de menjar i de l’amenaça constant d’escamots nazifeixistes que operen al sector. Els treballadors sobreviuen del reciclatge de ferralla i de la venda ambulant. A aquesta terrible situació cal sumar l’amenaça de desallotjament llançada pels Mossos d’Esquadra, que en defensa dels interessos sobre la propietat de la nau abandonada, amenacen la vida de 300 persones.

En un acte de cinisme extrem, l’Ajuntament del districte va rebre en audiència pública a un representant dels treballadors assentats, qui demanava que almenys l’Ajuntament els permetés l’accés a l’aigua. La seva resposta és la policia.

Esperem que els partits que formen part del consistori, més enllà d’intentar instrumentalitzar el drama humà, estiguin en primera línia del combat en defensa dels treballadors i es sumin a la resistència popular contra el desallotjament. Els treballadors i treballadores no necessitem retòrica ni caritat. Com deia Lenin, o s’és part de la solució o s’és part del problema. Fins avui cap del polítics del consistori de Sant Martí ha sigut part de la solució dels problemes dels treballadors i treballadores del districte.

Mentre el capitalisme va necessitar mà d’obra barata per desenvolupar el cicle expansiu iniciat als 90 fins el 2.007, principalment en els sectors de la construcció, el camp i el turisme, no va dubtar en contractar, regular i irregularment, milions de treballadors i treballadores d’arreu del món. Avui son tractats com a “excedents” i com un problema policial i d’ordre públic, demostrant el caràcter inhumà i criminal del sistema capitalista.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya denuncia:

1.- Que avui, quan tot just acaba d’esclatar la crisi estructural del capitalisme, s’augmenta el saqueig del països de la perifèria capitalista, s’accentuen i promouen desenes de guerres de saqueig i conflictes armats.

2.- Que el capitalisme, per tal d’intentar remuntar la seva crisi, no té més remei que destruir forces productives, retallar drets i sobreexplotar a la classe obrera, deixant a milions en situació de misèria, i on els sectors més dèbils i desprotegits, com els que sobreviuen a l’assentament del Poblenou, son empesos a situacions infrahumanes. El capitalisme és incapaç de satisfer les necessitats de la majoria. Només el socialisme-comunisme i la democràcia obrera pot donar resposta a les nostres necessitats.

3.- Que el capitalisme sempre ha intentat dividir la classe obrera, enfrontar-la entre si per garantir el domini de la burgesia. La classe obrera és una, cap persona és il·legal, provingui de on provingui. No podem caure en cap intent d’enfrontar treballadors entre si, hem de confrontar directament qualsevol discurs racista i nazifeixista, vingui de qui vingui.

4.- Que l’Estat burgés és el responsable de la situació, ell i cap altra ha de donar resposta al benestar de qui és administrat. Els treballadors i treballadores, els qui tot ho produïm, la gran majoria, cada cop tenim menys drets, cada cop vivim pitjor. Els treballadors de l’assentament del Poblenou necessiten aigua, menjar i sobretot treball, no necessiten policia ni lleis racistes.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya exigeix:

- Que en primer lloc es garanteixin els serveis bàsics a l’assentament, especialment el subministrament d’aigua i l’atenció sanitària.

- Que s’aturi qualsevol actuació policial i intent de desallotjament.

- Que es castigui i s’actuï contundentment contra els grups nazifeixistes que agredeixen als treballadors de l’assentament.

- Que es creï una mesa de negociació entre representants de l’assentament, Associacions de Veïns i Veïnes del districte, Ajuntament i Generalitat per donar una solució digna i estable a la situació dels treballadors de l’assentament.

El districte de Sant Martí s’ha construït sobre assentaments obrers, milers de famílies obreres hem arribat als nostres barris i els hem aixecat des de les barraques, sobre el fang. La lluita obrera ha construït aquests barris.

Avui nous treballadors i treballadores viuen en condicions semblants a les que vam viure els anys cinquanta, seixanta i setanta del segle passat. La classe obrera del districte de Sant Martí no els donarà l’esquena.

Per una solució digna i estable als assentaments obrers!

Pel dret a la vivenda digne, ningú sense sostre!

Nativa o estrangera, la mateixa classe obrera!


Partit Comunista del Poble de Catalunya - Cèl·lula Salvador Guinot
16 de juliol de 2012