dimarts, 4 de setembre del 2012

11S: Per l'autodeterminació i el Socialisme!


La Diada Nacional de Catalunya d’enguany, novament està marcada per la crisi sistèmica del capitalisme, que afecta amb especial virulència a al classe obrera i als petits propietaris de Catalunya i de l’Estat Espanyol. 

Avui el discurs polític a Catalunya oscil·la entre les proclames que reclamen que més autogovern o la integració a la UE com a Estat independent son la solució als problemes dels i les catalanes; i les proclames dels sectors espanyolistes que afirmen que només renunciant a quotes d’autogovern es podrà sortejar bona part dels efectes de la crisi. 

Avui hi ha més d’un 20% d’obrers i obreres aturats a Catalunya, el 50% del jovent treballador resta a l’atur, es reconeix l’existència d’un 20% de pobres. A Catalunya es comencen a donar casos de malnutrició i desnutrició infantil, a Catalunya, avui, literalment es pateix fam. El sistema sanitari i el sistema educatiu estan al punt del col·lapse, mentre el jovent, si vol accedir a estudis superiors haurà de desembutxacar-se milers d’euros. 

Milers de famílies tenen tots els seus membres a l’atur, milers de treballadors i treballadores del sector públic estan patint brutals retallades socials. El repagament sanitari i l’euro per recepta afecten i empobreixen encara més l’economia dels i les pensionistes. 

Podem omplir folis amb el patiment de la classe obrera catalana, que no és gaire diferent al patiment de la classe obrera de la resta de pobles d’Espanya, o de Portugal, o de Grècia. 

Avui l’Estat espanyol està intervingut de facto per la Troika (FMI, BCE i Comissió europea). Fa pocs dies el Govern de Mas ha demanat el rescat per més de 5.000 milions d’Euros al Govern Central, afirmen que no tenen prou per fer efectius els pagaments. 

Davant aquesta situació de fallida del projecte de la oligarquia espanyola i catalana, des d’ambdues bandes es sacseja el vesper dels greuges patris. Des dels representants de l’oligarquia hispànica s’alcen les veus que reclamen més Espanya, més centralisme i s’assenyala amb el dit als “insolidaris catalans”. Els representants de l’oligarquia catalana, els de La Caixa, Almirall, Abertis, Banc de Sabadell, AGBAR, etc. s’embolcallen en la senyera i afirmen que ens cal més autogovern, un nou pacte fiscal, ser un estat dins la UE i acabar amb el “saqueig espanyol”. 

Mentre diuen això i llencen a sectors de la petita burgesia i de les classes populars al carrer, ells continuen fent els seus suculents negocis entre ells, sense mirar si els euros son catalans o espanyols. 

Perquè, com sempre, els seus interessos de classe sempre estan per sobre de qualsevol altra consideració. 

Aquesta diada, desenes de milers de catalans i catalanes, la majoria treballadors i treballadores, sortiran al carrer sota la bandera de l’Assemblea Nacional Catalana, reclamant l’Estat propi dins la Unió Imperialista Europea. 

Els i les comunistes del PCPC i els CJC/JCPC diem que la classe obrera avui necessita alliberar-se del capitalisme, que és l’únic que l’esclavitza. 

També diem que la nació catalana ha de tenir tot el dret a decidir lliurement quina relació vol tenir amb la resta de pobles d’Espanya i del món, inclosa la independència. 

Els i les comunistes afirmem que només amb el socialisme, amb la conquesta del poder polític, econòmic i cultural per part de la classe obrera serà possible la verdadera llibertat nacional

Per la República Socialista de caràcter confederal! 
Per la sortida de l’Euro, la UE i l’OTAN! 
Visca la Lluita de la classe obrera!

Convocatòries:

Barcelona: 
A partir de les 10h, tenderol al Fossar de les Moreres 
18’30 h Pça del Rellotge, Gramenet del Besòs 

Lleida: 
10’45h Ofrena floral al Roser 
11’30h tenderol polític a L’IEI (Pça de la Catedral) 


Comitè Central del PCPC 
Comitè Executiu dels CJC/JCPC 

Barcelona, setembre de 2.012