dimarts, 18 de setembre del 2012

Resolució davant el procés de pau obert a Colòmbia

Davant l'anunci oficial del Secretariat de la Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia – Exèrcit del Poble, sobre l'inici de converses de pau amb el govern de Colòmbia, el Partit Comunista dels Pobles d'Espanya vol expressar el seu total suport a una solució política al conflicte social i armat que dessagna Colòmbia des de fa més de 60 anys.

El PCPE sempre ha estat al costat del poble colombià, dels obrers, camperols, estudiants, indígenes, afrodescendents, intel·lectuals i líders comunals que en tots aquests anys han lluitat i s'han lliurat a la causa de la justícia i els drets socials, a la causa del Socialisme.

Des de fa 48 anys, la guerra iniciada per l'oligarquia colombiana contra el poble, ha obligat als millors fills i filles de Colòmbia a sumar-se a les files de la insurrecció de les FARC-EP, a les Milícies Bolivarianes i al Partit Comunista Clandestí Colombià.

En aquests foscos anys desenes de milers han estat assassinats, militants revolucionaris i civils, víctimes del militarisme i el narcoparamilitarisme. El record de les massacres i les fosses comunes encara ens estremeix.

Més de 9.000 presoners i presoneres polítics i de guerra segueixen a les presons d'extermini colombianes. No ens oblidem dels empresonats a l'estranger, com Simón Trinidad, Sonia o Julián Conrado.

Avui Colòmbia és el tercer país més desigual del món, el país amb més desplaçats interns, el país del món amb més sindicalistes i advocats laboralistes assassinats. Les anomenades locomotores, la mega mineria i els monocultius latifundistes, són en realitat el lliurament del país als monopolis estrangers i causants d'un gran nombre de desplaçaments, desaparicions forçoses i de l'assassinat de sindicalistes i liders camperols. Solament el socialisme, el poder obrer i camperol, té la capacitat de convertir en història la pobresa, l'explotació i la despulla del poble colombià, violència estructural i arrel del conflicte.

La voluntat de la insurrecció colombiana de lluitar per una pau justa per al poble, avui té una nova oportunitat de materialitzar-se. Hi ha hagut altres ocasions, i avui tots els amics i amigues de la Pau a Colòmbia hem de posar la nostra obstinació a ajudar-la a néixer.

Sabem que hi ha molts enemics de la Pau, molts milions de dòlars en ajuda a la guerra es veuran compromesos, una pau que abordi els gravíssims problemes socials del país, de la distribució i la propietat de la terra, dels recursos naturals o els drets sindicals i polítics, una pau així, té enemics molt poderosos com ho prova els bombardejos que l'exèrcit està descarregant en aquests últims dies contra campaments de la insurrecció.

Els qui entenguin que la pau és la rendició de la insurrecció, la genuflexió del poble davant l'imperialisme i els seus monopolis, s'equivoquen. En la ment de tots els i les comunistes del món està la memòria de Jacobo Arenas, Manuel Marulanda, Raúl Reyes, Estel Palmera, Jorge Briceño, Marianita Páez, Alfonso Cano i dels milers i milers de revolucionaris i revolucionàries que van lliurar la seva vida a la causa del poble, molts d'ells caient sota el foc de les bales i les bombes enemigues.

Recordem també a Jaime Pardo Leal i a Bernardo Jaramillo, i als 5.000 assassinats i assassinades de la Unió Patriòtica.

El PCPE saluda l'anomenat “Acuerdo General para la Terminación del Conflicto y la Construcción de una Paz Estable y Duradera”, signat a l'Havana el passat 26 d'agost, i ens mantenim en disposició d'ajudar al moviment popular colombià en aquelles iniciatives encaminades a afavorir a la veritable superació del conflicte polític, social i armat.

Madrid 14 de setembre de 2012

Àrea Internacional
Comitè Central del PCPE