divendres, 21 de desembre del 2012

Davant la signatura del Pacte d’estabilitat signat entre CiU i ERC

El Partit Comunista del Poble de Catalunya denuncia que el pacte per garantir el govern de la Generalitat de Catalunya és un nou cop a la classe obrera catalana, ja que només serveix per legitimar i garantir la correcta aplicació de les brutals imposicions de la troika per salvar el capitalisme i els capitalistes.

Aquest pacte, rubricat entre els liberals i democratacristians de CiU i els social-liberals d’ERC, contempla unes retallades de 4.000 milions d’euros només el 2.013, novament els aspectes centrals de les retallades recauran sobre els i les treballadores del sector públic i les seves empreses, la privatització de la sanitat, l’ensenyament i la reducció de serveis i prestacions socials.

Aquest saqueig del patrimoni públic, l’acomiadament i reducció del salari directe dels treballadors i treballadores públics i la brutal reducció del salari indirecte que percebem el conjunt de treballadors i treballadores catalans, té l’únic objectiu de salvar els beneficis de la oligarquia catalana.

Volen aparentar cert repartiment dels sacrificis amb l’aplicació de certs impostos com el de successions, el de les begudes ensucrades o el dels dipòsits bancaris, els quals amb prou feines recaptaran 800 milions d’euros extres i que son fàcilment esquivables per la burgesia o que directament seran pagats per la classe obrera en forma de comissions i augment de preus.

El PCPC s’oposa a aquestes noves mesures, i crida a insistir en la mobilització i organització de la classe obrera catalana entorn el Partit Comunista i les organitzacions de masses, sindicals i del moviment popular, per fer front al capitalisme i avançar cap al socialisme.

Aquest pacte a més, es pretén legitimar com un pacte per garantir la transició nacional cap a una Catalunya integrada dins la Unió Europea com un Estat més. Per això ja han posat data per una consulta sobre la independència de Catalunya per el 2.014.

Certament, davant la desfeta del projecte imperialista de l’estat-nació espanyol, l’oligarquia i la mitjana i petita burgesia estan decidides a integrar el capitalisme català dins la cadena imperialista de la UE com un membre de ple dret, i passar d’una posició de pugna constant dins l’Estat Espanyol per obtenir una millor posició, a una interlocució directa i subordinada als monopolis i l’imperialisme europeu, encapçalats i dirigits pels monopolis alemanys.

El PCPC, defensa i defensarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya, inclosa la seva independència. Però mai defensarem, serem còmplices o mantindrem posicions subsidiàries dels interessos de la oligarquia. I molt menys prendrem partit per una o altra burgesia en la seva lluita per reacomodar-se més ventatjosament dins la UE.

Dins el capitalisme i dins estructures imperialistes no hi ha ni sobirania nacional ni benestar per a la classe obrera.

Cap sacrifici per a la classe obrera! No a la Unió Europea!
Pel Socialisme i el Comunisme!


Comitè Executiu del PCPC
Barcelona, 21 de desembre de 2.012