dijous, 13 de juny del 2013

El PCPC davant les mobilitzacions convocades per la confederació europea de sindicats, CCOO, UGT i USO per als dies 15 i 16 de juny




Fem una crida a tota la militància a sumar-se a la convocatòria de manifestació d'aquest diumenge 16 convocada per la CES, CCOO, UGT i USO. Com no podia ser d'altra manera, ho fem per a conformar un bloc de confrontació contra la consigna "Per una UE més social i democràtica" i contra les propostes de polítiques socialdemòcrates o keynesianes que només tenen com objectiu enganyar a la classe treballadora.

Per això, us convoquem sota el lema:

"L'Europa social és un engany!"
"Lluitem pel Poder Obrer i Popular!"

BLOC COMUNISTA

Diumenge 16, a Ronda Sant Pere / Passeig de Gràcia a les 11h.

Us esperem!



EL PCPC DAVANT LES MOBILITZACIONS CONVOCADES PER LA CONFEDERACIÓ EUROPEA DE SINDICATS, CCOO, UGT I USO PER ALS DIES 15 I 16 DE JUNY SOTA EL LEMA "PER UNA EUROPA MÉS SOCIAL I DEMOCRÀTICA"
Les centrals sindicals de CCOO, UGT i USO han respost a la crida de la Confederació Europea de Sindicats (CES) "Per una Europa més social i democràtica" convocant manifestacions a les principals ciutats del nostre país per als dies 15 i 16 de juny.

Davant aquesta convocatòria el Comitè Central del Partit Comunista vol fer públiques les següents consideracions:

1r. - Transcorreguts més de cinc anys des de l'esclat de la crisi estructural que colpeja als principals països capitalistes, cada dia som més els que ens mobilitzem en defensa dels drets conquerits per la classe obrera i els sectors populars, greument amenaçats pels diferents governs i per la Unió Europea. Creix el malestar amb unes institucions al servei de l'oligarquia que, perseguint com a únic objectiu perpetuar el capitalisme i garantir alts beneficis per als monopolis, eliminen els nostres drets socials i laborals, converteixen en paper mullat el dret a la sanitat o a l'educació, retallen els drets democràtics i les llibertats i intensifiquen la repressió contra els qui s'oposen als seus propòsits.

2n. - La Unió Europea, amb independència de les contradiccions que puguin existir en un o altre moment entre els estats membres, representa els interessos comuns dels grans capitalistes europeus en contra de la classe obrera i de les majories populars. La UE és un instrument en mans dels monopolis per esclafar els nostres drets. Alhora, la UE tracta de representar els interessos unificats dels monopolis europeus en un escenari internacional caracteritzat per la lluita entre diferents potències imperialistes per un nou repartiment de mercats i matèries primeres a escala mundial, incrementant els perills d'una confrontació bèl·lica a gran escala.

3r. - Les polítiques impulsades per la UE no són casuals, es dirigeixen en un sentit únic en contra dels treballadors i treballadores i dels pobles. La Unió Europea va ser creada per servir al gran capital i per tractar d'aixafar el moviment obrer i els països socialistes de l'est europeu, constituint-se com una unió interestatal de caràcter imperialista impossible de reformar a favor dels pobles i dels treballadors i treballadores dels nostres països. No hi haurà una Unió Europea més social i democràtica, sinó una UE cada dia més reaccionària, més enfrontada als drets de la majoria treballadora i més agressiva militarment.

4t. - La convocatòria de la CES sota el lema "Per una Europa més social i democràtica", recolzada pel denominat Partit de l'Esquerra Europea, és una decidida aposta de la socialdemocràcia europea per imposar una gestió keynesiana de la crisi capitalista davant la línia de gestió neoliberal, sempre en benefici dels monopolis i contrària, per tant, als interessos de la classe obrera dels països membres. Tant en un cas com en un altre s'intensificarà l'explotació que patim, es retallaran els drets socials i s'intensificaran les privatitzacions. No hi haurà una sortida social a la crisi dins del capitalisme, de la mateixa manera que no és possible una Unió Europea democràtica i social en l'imperialisme.

5è. - El PCPC crida a la classe obrera a participar massivament en les mobilitzacions convocades com a forma de rebuig a les polítiques del Govern i de la Unió Europea. Alhora, cridem a combatre la consigna de "per una UE més social i democràtica", per ser un autèntic engany als treballadors i treballadores i conduir al moviment obrer i sindical a l'atzucac que representa la UE.

6è. - Les manifestacions convocades a les principals ciutats del nostre país han d'esdevenir un veritable clam obrer i popular en contra de la UE, exigint el no reconeixement del deute, la insubmissió davant les mesures imposades pel Govern i la Troika, i la sortida del nostre país de tota aliança imperialista, sigui la UE o l'OTAN. La ruptura amb les aliances imperialistes i la lluita pel poder obrer i popular, pel socialisme, són l'única sortida real a la crisi capitalista per a la classe obrera, per als professionals, autònoms, petits comerciants i petits camperols.



PER LA SORTIDA DE LA UE, DE L'EURO I L'OTAN!
PEL PODER OBRER I POPULAR!
TOT PER A LA CLASSE OBRERA!